Görög sztáratléták balesetet szenvedtek

Vágólapra másolva!
Motorkerékpáros baleset közben elszenvedett sérülések miatt péntek hajnalban kórházba szállították Kosztasz Kenteriszt és csapattársát, Ekaterini Tanut.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Zsivótzky Gyula

Az összes interjú


"A sérülések nem éppen karcolások" - közölte egy görög kórházi illetékes. "Kenterisznél kisebb fejsérülést, nyakcsigolya-rándulást és térdzúzódásokat, míg Tanunál enyhe has- és lábsérüléseket diagnosztizáltunk. A jelenlegi állás szerint nem vehetnek részt az esti nyitóünnepségen" - mondta a klinika illetékese.

Előzőleg a görög olimpiai csapat szóvivője közölte, hogy két sportoló balesetet szenvedett. A baleset Glifadában, Athén egyik elővárosában történt, ahol a görög olimpiai csapat edzőtábora van.

A baleset néhány órával azelőtt következett be, hogy a két sportolónak meg kell volna jelennie a háromtagú bizottság előtt, amelyet Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke állított fel "a doppingellenes szabályzatnak a két görög atléta által történt állítólagos megsértése jellegének és körülményeinek" kivizsgálására.

A NOB küldöttsége Nikitasz Kaklamanisz görög egészségügyi miniszter kíséretében péntek reggel meglátogatta a sprintereket, s közelte velük, hogy kora délután meg kell jelenniük az athéni Hilton Hotelben a NOB doppingellenőrző testülete előtt.