Kovács Ágnes 100 mellen elődöntős

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kovács Ágnes bejutott a 100 méteres női mellúszás délutáni elődöntőjébe az athéni olimpián. A magyar versenyző 1:09.51 perccel a 11. időt érte el.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoknő még 200-on is indul itt, Athénban, érdemben azonban már a vegyesúszásra összpontosít, abból is a 200 méteres táv az első számú kedvenc.

A bökkenő éppen ebből adódik: hétfőn a férfi 200 m pillangó programja előtt lesz a női 100 m mell döntője, az urak után közvetlenül pedig a női 200 m vegyes elődöntője... Márpedig a kettő (csaknem) együtt nem megy. Kovács Ágnes döntött, s ezt különösebb lelki vívódás nélkül tette: a mellúszás a múlt, a vegyes a jelen, meg reménye szerint a jövő is, így aztán a vasárnap nem a hétfői mellfinálénak, hanem a vegyes elődöntőjének előkészítése jegyében zajlott.

A Bp. Spartacus klasszisa "mellesleg" lett tehát továbbjutó, de emiatt ne legyenek senkinek vegyes érzelmei. Különösen akkor, ha a 200 m vegyesen valami egészen kellemes meglepetéssel rukkol elő a magyar úszósportnak, de az egész élsportnak is korábbi szupereredményeivel már amúgy is megannyi szolgálatot tett Kovács Ágnes...