Janics: Mindkét számot meg akarom nyerni

Vágólapra másolva!
A magyar kajak-kenu válogatottól sokan azt várják, hogy az athéni olimpián megismételje a négy évvel ezelőtt, Sydneyben nyújtott kimagasló teljesítményt, akkor 4 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyert a csapat. Bár a szakvezetés előzetesen most is reményét fejezte ki, hogy 6-7 dobogós helyet szerez az együttes, a számonkénti esélylatolgatásra nem szívesen vállalkoznak az érintettek. Ez alól talán csak a k-1 és k-2 500 m-en induló Janics Natasa a kivétel, aki esélyeshez méltóan bátran vállalja: két arannyal lenne csak elégedett.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Kőbán Rita
Az összes interjú


A vajdasági születésű fiatal lapátforgató már pályafutása második olimpiájára készül, 2000-ben - mindössze 18 évesen - k-1-ben negyedik lett, igaz, akkor még jugoszláv színekben versenyzett. Ahhoz képest aztán, hogy tavasszal Magyarországon még szinte csak a szakmai berkekben ismerték a nevét - annak ellenére, hogy már kétszeres világbajnok volt új hazája képviseletében -, mára elérte: a honi sporttársadalom és a szurkolók tőle várják a legbiztosabban a győzelmet az ötkarikás küldöttségből.

"Nem teszek különbséget az egyes és a páros között, mindkettő egyformán fontos a számomra. Bíztató, hogy az edzéseken fantasztikus időket megyünk, remélem, ez odakint sem lesz másként" - folytatta Janics, aki a női csapat többi tagjával együtt még hazai környezetben, Szolnokon készül a játékokra, s majd csak szombaton indul útnak Athénba.

A kajakos úgy véli: egyesben a címvédő olasz Josefa Idem, valamint a kanadai Caroline Brunet és a lengyel Aneta Pastuszka lehet a legnagyobb ellenfele, míg párosban a Brunet vezette duó, illetve a németek jelenthetnek veszélyt.

"Nem vagyok izgulós, de a rajt előtt biztosan a torkomban dobog majd a szívem. Már alig várom, hogy ott legyünk, és végre elkezdődjön a verseny" - árulta el.

Janics mindkét számában augusztus 24-én, azaz jövő kedden rendezik az előfutamokat.