Kapros sérülés miatt esett ki

Vágólapra másolva!
A teniszező Kapros Anikó sérülés miatt hétfőn délelőtt nem állt ki a görög Eleni Daniilidu ellen, s mivel vasárnap Czink Melindával párosban kikapott, számára véget ért az athéni olimpia.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Taróczy Balázs
Az összes interjú


Az orvos már a kezelést követően azt tanácsolta Kaprosnak, hogy adja fel a küzdelmet, de ő folytatta a mérkőzést, sőt később kijelentette, szó sem lehet arról, hogy hétfőn ne játsszon Daniilidu ellen az egyes nyitófordulójában. Úgy tűnik azonban, hogy inkább csak a vágyait fogalmazta meg a páros találkozó után.

"Végtelenül szomorú vagyok, de nem akartam kockáztatni. Sajnos a sérülésem miatt számomra véget ért az olimpia" - mondta azután, hogy meghozta döntését.

Visszalépése egyben azt jelenti, hogy a magyar teniszezők közül már csak az első fordulóban 17 óra után pályára lépő Mandula Petra, Nagy Kyra kettős van versenyben az olimpián.

Már a párosok küzdelmeinek első fordulójában befejezte szereplését az ötkarikás tenisztornán a spanyol Arantxa Sanchez-Vicario, aki a világcsúcsot jelentő ötödik olimpiai szereplés kedvéért tért vissza.

A 2002 novemberében visszavonult, 32 éves klasszis oldalán Anabel Medinával 6:7, 7:5, 6:2-re alulmaradt a hetedik helyen kiemelt argentin Paola Suarez, Patricia Tarabini duóval szemben.

A 15 éves karrierje során 29 trófeát - köztük négy Grand Slam-elsőséget - szerző, hazája ötkarikás bizottságában is szerepet vállaló Sanchez-Vicario öt olimpiáján összesen négy érmet nyert, de egyszer sem állhatott a dobogó tetejére.

Henman kiesett, Roddick nehezen nyert/athen2004/20040815manudla.html?pIdx=2