Nagyszerű edzéskörülmények vártak atlétáinkra

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A magyar olimpiai küldöttség legnagyobb létszámú csapatát alkotó atlétaválogatott több csoportban érkezik Athénba, egyelőre négy versenyző, a súlylökő Bíber Zsolt és Kürti Éva, valamint a távolugró Vaszi Tünde és a gyalogló Dudás Gyula tartózkodik a görög fővárosban.

Mérei László szakmai igazgató elmondta, hogy nagyszerű körülmények között edzhetnek a versenyzők. "A faluban egy nyolcsávos pálya áll rendelkezésre, a falu mellett pedig öt perc buszútra szintén található egy atlétikai és egy dobópálya, valamint egy uszoda is. Az Olimpiai stadion bemelegítő pályáját is használhatjuk."

Kedden az éremesélyes kalapácsvető Annus Adrián ül repülőre, majd még nyolc szakaszban érkezik a 35 fős csapat, amely Sydney után - akkor 38-an indultak - a második legnagyobb magyar atlétaválogatott. "Mindenki a számára legmegfelelőbb körülmények között készül szinte az utolsó pillanatig, általában Tatán vagy a dobók Szombathelyen."

Bíber és Kürti már továbbutazott Olümpiába, ugyanis a súlylökést az ókori játékok helyszínén, a régi Olimpiai-stadionban rendezik, szerdán. Az atlétikai versenyek egyébként pénteken kezdődnek a játékokon.