A horvátokat is legyőzték Kásásék

Vágólapra másolva!
Második mérkőzésen is győzött a férfivízilabda-válogatott, Kemény Dénes csapata 10-8-ra verte a horvátokat. A következő ellenfél csütörtökön az Egyesült Államok lesz.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Csapó Gábor
Az összes interjú
A csoport, 2. forduló:
Magyarország - Horvátország 10-8 (1-0, 4-2, 4-4, 1-2)
gól:

emberelőnyök:

Egy kontrafault itt, egy kontrafault ott, majd Kásás villant, és magasba lendültek a magyar kezek, így jellemezhetnénk az első két percet. Aztán tovább növelhette volna előnyét a Kemény-csapat, de mindhárom emberfórt elszúrtuk, előbb Kásás adta el a labdát, majd Molnár lőtt a blokkba, végül Vári bombáját hatástalanította Vican, szerencsére hátul rendben mentek a dolgok, így egygólos előnnyel zártuk az első negyedet.

A második negyed elején végre sikerült megtörni az emberelőny átkot, Simenc kiállításából Biros simította be a hosszú felsőbe a Mikasát. A következő támadásnál ismét Steinmetz Ádámot gyilkolták centerben, és Kiss passza után Kásás góljával már 3-0-ra vezettünk. Na, nem sokáig, mert odaát a horvátok is eggyel többen adogathattak, és Stritof szép elhajlásos lövéssel avatta fel Szécsit. Erre is volt válaszunk, Biros vált le a szélen, és a szokott módon pattintott a léc alá. Ugyanezt a mozdulatsort hajtotta végre Fodor is, majd hátul bravúrkodtak a fiúk, kettős emberelőnyt sikerült kibekkelni. A negyed végén aztán Kobecsak fejezett be egy emberelőnyös szituációt, így félidőben 5-2 állt az eredményjelzőn.



A horvátok szerezték a záró játékrész első találatát, Steinmetz Barnát pontozták ki a bírók (korábban Varga Tamással is ugyanezt tették), és Buric büntetett. Mi is megkaptuk a fórt, de nem éltünk vele, aztán kisebb kapkodásba kezdett mindkét csapat, egy-egy elszórt előny itt is, ott is, majd két perccel a vége előtt Szécsi úszott ki a kapujából és szerelt nagyszerűen. Odaát Molnár Tamás segített be egy lecsorgót sakk-matt figura után, és bár Stritof messziről még kozmetikázott az eredményen, ez már nem osztott-szorzott, továbbra is százszalékosak férfi pólósaink, a horvátok pedig a második meccsüket is elveszítették.

Kásás Tamás, a mezőny egyik legjobbja:
"Mindenki jó ebben a mezőnyben, nagyon oda kell figyelnünk, még véletlenül sem szabad elbízni magunkat. Szépen haladunk előre a célunk - az olimpiai bajnoki cím megvédése - felé. A harmadik gólom, amelynél a labda beragadt a vas és a háló közé, csupán látványos volt, de amúgy semmi különös. Érdekes, megvoltak a horvátok, de senki sem jött ki rám. Gondoltam, rálövöm. Molnár "Papesznek" még érzékeny az orra a szerbek elleni meccs és Vujaszinovics rúgása következtében, de őt ez nem zavarja, mert olyan, akár egy robot.

Kiss Gergely, aki több gólpasszal tűnt ki:
"Nagyon készültek a horvátok, tulajdonképpen hősiesen küzdöttek, hiszen egyik legjobbjuk, Samir Barac nem játszhatott, mert az amerikaiak elleni vesztes meccsen eltörött a szegycsontja. Sajnos, nem tudtunk elhúzni háromgólos vezetésünk után, makacsul felzárkóztak, így a végéig maradt izgalom. Azt hiszem, ennyi a reális különbség. Egészséges önbizalommal várjuk a folytatást, de nem dőlünk be a magasztaló újságcikkeknek, amelyek hemzsegnek a nemzetközi sajtóban. Ez egy olimpia, nem felkészülési torna, mi vagyunk a címvédők, mindenki minket akar megverni. Még valamit: a bemutatásnál könnybe lábadt a szemem a magyar szurkolók fülsiketítő biztatását hallva. Hazai medencében játszunk."

További eredmények:
A csoport:
Szerbia és Montenegró - Oroszország 4-3 (1-1, 1-1, 1-0, 1-1)
Egyesült Államok - Kazahsztán 9-6 (1-1, 4-3, 1-0, 3-2)
B csoport:
Olaszország - Ausztrália 8-4 (1-1, 2-2, 3-0, 2-1)
Németország - Egyiptom 13-3 (4-0, 5-0, 2-0, 2-3)
Görögország - Spanyolország 8-5 (2-1, 4-1, 1-2, 1-1)

Ch. Gáll András