A sportdöntőbíróság elutasította Szlavkov fellebbezését

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A lausanne-i székhelyű, ám az athéni olimpia alatt a görög fővárosban is ülésező nemzetközi sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a bolgár Ivan Szlavkov fellebbezését, így a korrupciógyanú miatt akkreditációjától megfosztott bolgár sportdiploma semmilyen formában nem vehet részt a játékokon.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) irányító szervezete augusztus 7-én döntött úgy, hogy visszavonja Szlavkov akkreditációját és felfüggeszti NOB-tagságát, mivel a BBC-nek egy titkos felvételen arról mesélt, milyen összegekért tudna szavazatokat szerezni a 2012-es ötkarikás játékok rendezési jogának elnyerésére kandidáló Londonnak.

A fellebbezési tárgyaláson Szlavkov - aki hazájában az olimpiai bizottság és a labdarúgó-szövetség elnöke, és Athénban a bolgár küldöttség vezetője lenne - nem vett részt. A NOB-ot Francois Carrard képviselte, aki hangsúlyozta: az akkreditáció visszavonása a NOB alapszabálya szerint történt, ugyanis Szlavkov nyilatkozatával egyértelműen ártott a szervezetnek, és emiatt aztán NOB-tagságát is fel kellett függeszteni.