Társoldalunk:

Középdöntős a Bencsik, Haller kétpár

2004.08.17. 15:38
A Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpár után a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység is bejutott a középdöntőbe az athéni olimpián, miután megnyerte reményfutamát, a Remsei Mónika, Stift Edit könnyűsúlyú kétpárnak ugyanakkor nem sikerült kvalifikálnia magát a legjobb 12 közé.
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

 

Az összes interjú
A kétszeres világbajnok Haller és újdonsült társa, Bencsik a szombati előfutamban kissé csalódást keltően szerepelt, keddi teljesítményével azonban a páros feledtette ezt, hiszen remek versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt. A rajt után szinte azonnal a német hajó állt az élre, a magyarok féltávnál a kubaiak mögött még csak a harmadik - igaz, továbbjutást érő helyen - eveztek. A hajrá aztán úgy sikerült, ahogy azt Hallerék eltervezték, hiszen méterről méterre faragtak hátrányukból, majd át is vették a vezetést, és végül magabiztosan nyerték a futamot. A duó szerdán délelőtt száll majd vízre a fináléba jutásért, azaz a legjobb hat közé kerülésért.
   
Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Verhetetlen árak az [origo] bevásárló-központban
A női könnyűsúlyú kétpárevezősnek már nem sikerült jól a keddi reményfutam, hiszen esélye sem volt az első három közé kerülni, szinte végig a negyedik helyen haladt, és ebben a pozícióban is fejezte be a viadalt. Remseiék a folytatásban a C döntőben, azaz a 13-18. helyért küzdhetnek.
   
"A férfi kétpár ezúttal olyan teljesítményt nyújtott, amilyen joggal elvárható tőle. Nagyon biztató volt a mozgásuk, s ez reményt keltő a középfutam előtt. Pihenőre azonban nincs sok idő, hiszen már szerdán délelőtt újra a pályán kell lenniük" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány. 

A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység is bejutott a középdöntőbe, miután megnyerte reményfutamát. A magyar duó csütörtökön küzdhet majd a fináléba, azaz a legjobb hatba kerülésért.

Az éremszerzésre is esélyesnek tartott, világbajnoki hatodik magyar duó remekül kezdte a keddi versenyt, hiszen rögtön a rajt után az élre állt, majd minden időmérő pontnál az első helyen haladt. Előzetesen a belga Justin Gevaert, Wouter van Der Fraenen és a szlovák Lubos Podtupka, Lukas Babac párost tartották veszélyesnek Vargáék - a reményfutamból az első kettő került a legjobb 12 közé -, de végül az említett hajók közül egyiknek sem sikerült megszorítania a ferencvárosi, váci duót, amely több mint két hajóhossznyi előnnyel érkezett a célba.
   
"Rendkívül jól mentek a fiúk, rajt-cél győzelmet arattak. Hallerékkel szemben előnyük, hogy legközelebb csak csütörtökön kell versenyezniük, így pihenhetnek egy kicsit. Remélem, hogy a középdöntőben is folytatják nagyszerű szereplésüket" - értékelte Hirlingék teljesítményét Melis. A szakember megjegyezte: az eddig látottak alapján a Varga, Hirling párosnak adja a nagyobb esélyt a fináléba kerülésre, úgy véli, a Bencsik, Haller duónak nagyon nehéz dolga lesz a szerdai középfutamban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK