Női kéziseink elgázolták a házigazdát

Vágólapra másolva!
Tíz percig kellett csak izgulni a Magyarország-Görögország nőikézilabda-mérkőzésen, aztán kidomborodott a tudásbeli különbség az olimpiai torna A csoportjának második fordulójában. A Siti Eszter és Pálinger Katalin vezette együttes 15-9-es félidő után 33-20-ra győzött, százszázalékos teljesítményét szombaton, Brazília ellen folytathatja.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Kökény Beatrix

Az összes interjú
eredmény, A csoport, 2. mérkőzés
Magyarország - Görögország 33-20 (15-9)


gól:
hetes:

kiállítás:



A görögök viszont leragadtak, eddig soha sem jutottak ki komoly világversenyre, most is csupán azért, mert a rendező révén helyet kapott a tíztagú mezőnyben. A nemzeti öntudat pedig annyira keményen él a görögökben, hogy a "bejáratott" honosítási megoldást a szigorú törvények miatt nem alkalmaz(hat)ta - azaz az évek óta görög bajnokságban szereplő román és orosz játékosok megmaradtak klubelfoglaltságaiknál.

Forrás: MTI

Kulcsár támadásba lendül

Miután Mocsai kapitány ezúttal Bohus mellőzése mellett döntött, várható volt, a csapat feladja a nyitott védekezés lehetőségét, s inkább a hatosfalat "gyakorolja". Kicsit zavartan is kezdett együttesünk, Kirsner, majd Lovász is úgy próbálkozott, mintha egész héten nagykapura gyakoroltak volna, a ziccerek kihagyását a másik oldalon Szkara kétszer is büntette (1-2).

Öt perc után csak sikerült az egyenlítés Pigniczki révén, majd a Dunaferr védekező-specialistája megszerezte a vezetést is. Az osztálykülönbség azonban csak nem akart kidomborodni, együttesünk tíz percig ugyanúgy szenvedett, mint egy nappal korábban férficsapatunk Brazília ellen.

A 14. percben Tóth Tímea révén először nőtt kerttőre az előny (6-4), Svein Olsen edzőt ez vérig is sértette, mert azonnal időt kért. Váltott Mocsai Lajos is, a kapuban Sirina helyett Pálinger lépett pályára, aki gyorsan fogott két ziccert, a védekezés feljavulása pedig kontrákat, s a 22. percre 10-7-es, a 25. percre pedig 14-7-es vezetést eredményezett.

A 15-9-es félidő után Kirsner folytatta a gólok sorozatát, a lendületbe jött válogatott már nem hatódott meg sem a durva ellenféltől, sem a hazai szurkolók hangzavarától. A 41. percre végre Lovász is megdobta második találatát, s jobbszélső végig sok hibával és fáradtan játszott, Siti viszont élt a elkínált lehetőséggel, s kiválóan pótolta a padon pihenő Görbiczet.

22-13-nál ismét svéd-görög nyelvlecke következett Olsen módra, az időkérés azonban már nem osztott, nem szorzott a találkozó végkimenetelét illetően. Ezúttal elmaradt a csapatot általában elérő második félidőbeli hullámvölgy, végig jól teljesítettek a lányok, s a kapusokat leszámítva csupán a csereként pályára lépő Pálffy nem tudott gólt szerezni.

A végeredmény 33-20 lett, a csapat csütörtökön szünnapos lesz, szombaton este 20.30-kor pedig Brazília következik.

a csoport másik mérkőzésén:
Ukrajna - Kína 26-21 (15-10)
a csoport állása: 1. Magyarország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Brazília 2/1 (29-21), 3. Ukrajna 2/1 (26-21), 4. Kína 0/2 (45-54), 5. Görögország 0/2 (41-62)