Társoldalunk:

Savioláéknak már nincs miért izgulniuk

2004.08.17. 8:08

A keddi játéknapon két csoportban is véget érnek a küzdelmek az olimpiai futballtornán, vagyis Argentína és Irak mellé újabb három gárda csatlakozhat a legjobb nyolc között. Az A betűjelű kvartettben erre a legjobb esélye Koreának és Malinak van, hiszen ők egy egymás elleni döntetlennek kézen fogna mennének tovább, a C csoportban pedig Ausztrália tűnik a befutóknak, hiszen nekik egy iksz is elég lenne az argentinok ellen.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Albert Flórián
Baróti Lajos
Bene Ferenc
Buzánszky Jenő

Az összes interjú
 
Verhetetlen árak az [origo] bevásárló-központban
A gauchóknak már nincsen miért izgulniuk, hiszen eddigi két meccsüket egyaránt megnyerték (ráadásul kapott gól nélkül), így aztán már biztosan ott lesznek a negyeddöntőben, a kérdés csak az, hogy a csoportból ki tart velük.

Jelenleg az ausztrálok állnak a második helyen, és számukra egy pont is elég lenne ennek megtartásához, ám az ellenfelük éppen az eddig minden mérkőzését megnyerő Argentína lesz. Nagy kérdés, hogy a gauchók mennyire veszik komolyan a találkozót: a hírek szerint Marcelo Bielsa igyekszik majd játéklehetőséget adni azoknak a focistáknak, akik eddig csak kevesebbet játszottak, ám mivel ez olyan labdarúgók kezdő tizenegybe kerülését jelentheti, mint Nicolás Burdisso (Internazionale), Clemente Rodríguez (Szpartak Moszkva) vagy éppen Javier Saviola (FC Barcelona), az ausztrálok nincsenek valami könnyű helyzetben. Főleg, hogy Frank Farina mesternek meg kell bontania a kezdő tizenegyet, mivel Jon McKain két sárga lapja miatt nem léphet pályára - helyettese minden bizonnyal az a Carl Valeri lesz, aki az Internazionale futballistája, bár a felnőttek között még nem szerepelt a milánóiaknál.

Tunézia mindenesetre abban bízhat, hogy az argentinok az utolsó csoportmérkőzésüket is megnyerik, hiszen csak ekkor van esélyük arra, hogy megelőzzék az ausztrálokat - emellett persze az afrikaiaknak is nyerniük kell Szerbia és Montenegró ellen. Utóbbi azért nem tűnik olyan nehéznek, figyelembe véve a plávik eddigi eredményeit, a szerb csapat ugyanis eddig két mérkőzésen 11 gólt kapott. Az európai együttesnél a két sárga lapos Igor Matic nem játszhat, mint ahogyan a tunéziai gárdából is hiányzik majd hasonló okok miatt egy focista, a középpályás Kaled Muelhi. Az afrikaiak elsősorban a Dzsadidi-Zituni támadóduótól várják a gólokat, igaz, a páros eddig nem nagyon remekelt.

Az A csoportban valamivel egyszerűbb a helyzet, hiszen két négypontos és két egypontos csapatot láthatunk, amelyek közül a két előbbi egymás ellen játszik majd, vagyis ha Korea és Mali játszik egy "szalonremit" egymással, akkor együtt lépnek tovább. Ennek lehetőségét persze mindkét fél élénken cáfolja, de azért ne vegyünk rá mérget, hogy nem ez fog történni... A koreaiaknál elsősorban a csatársor feljavulását szorgalmazzák, hiszen hiába játszik 3-4-3-as felállásban a gárda, a támadók eddig egyetlen gólt sem szereztek. Malinál is a csatársor összeállítása okoz problémát, mégpedig azért, mert Mamadou Diallo összeszedett két sárgát - a helyén minden bizonnyal Rafan Sidibé szerepel majd.

A csoport másik két tagja, Görögország és Mexikó csak abban bízhat, hogy nem születik döntetlen Korea és Mali összecsapásán, ez esetben pedig a győztes befuthat a második helyre. Ehhez persze egy minél nagyobb arányú diadalra lenne szükség, ami főleg Mexikó esetében lenne meglepő, hiszen a közép-amerikaiak eddig egyetlen gólt sem tudtak szerezni. Nem csoda, hogy Ricardo Lavolpe mester elsősorban a csatársorban akar változtatni, a gond csak az, hogy a két meccs alatt már mindegyik támadónak lehetőséget adott - kevés sikerrel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK