Társoldalunk:

Hallerék nem jutottak döntőbe

2004.08.18. 9:36

A Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpárevezős egység az ötödik helyen végzett a szerdai középdöntőben, így nem jutott a fináléba az athéni olimpián. A kettős a csütörtöki B döntőben a 7-12. helyért küzdhet majd.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Gyulai Zsolt
Az összes interjú
Azt már a rajtlistát böngészve tudni lehetett, hogy a magyar duónak - amely mindössze egy hónapja ült össze, Bencsik ekkor került a Hallerrel Sydneyben ötödik és kétszeres világbajnok Pető Tibor helyére - nem lesz könnyű dolga, hiszen a futamukba olyan egységek kerültek, mint a címvédő szlovén Iztok Cop, Luka Spik kettős vagy a vb-bronzérmes cseh Milan Dolecek, Ondrej Synek páros. Igaz, a vb-aranyérmes francia Adrien Hardy és Sebastien Vieilledent, valamint a vb-második, sokak által favoritnak tartott olasz Alessio Sartori és Rossano Galtarossa a másik ágra került. De ahogy azt Melis Zoltán szövetségi kapitány előzetesen megjegyezte: egy ötkarikás középdöntőben természetesen rendkívül erős a mezőny, és élet-halál harcot kell vívni a sikerért.
   
Rendkívül óvatosan kezdtek a magyarok, 500 méternél csupán a hatodik, azaz utolsó helyen haladtak, a továbbjutáshoz az első háromban kellett végezni. Féltávnál sem változott a helyzet, ezután azonban megpróbáltak erősíteni Hallerék, de ez csak ahhoz volt elég, hogy megelőzzék a kubai duót, és feljöjjenek az ötödik pozícióba. A hajrához közeledve már látni lehetett, hogy a finálé kiharcolásához csodára lenne szükségük a magyaroknak, hiszen még a harmadik cseh pároshoz képest is több hajóhossznyi volt a hátrányuk. A csoda azonban elmaradt: nyertek a végig vezető szlovének, a második helyen az észt, a harmadikon pedig a cseh egység ért a célba. Halleréknak maradt az ötödik hely, amely csupán B döntőt ért.   

Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Verhetetlen árak az [origo] bevásárló-központban
"Őszintén szólva el vagyok keseredve, mindenképpen szerettem volna, ha fináléba jutnak a fiúk" - mondta Melis. "Tény, hogy ma nem mentek olyan jól, mint a keddi reményfutamban, rosszul kezdtek, kissé fásultan mozogtak, s aztán már esélyük sem volt behozni az élbolyt." A párossal szemben előzetesen a döntőbe jutást tűzte ki célul a szakvezetés, s mivel ez nem sikerült, felmerül a kérdés, vajon szerencsés volt-e közvetlenül az olimpia előtt "szétszedni" a Haller, Pető kettőst.
   
"A történtek ismeretében is ugyanúgy döntenék, hiszen a korábban sikert sikerre halmozó duóban már nem égett megfelelően a tűz, mindenképpen frissítésre volt szükség. Sajnálom, hogy az újjáalakult egység nem volt képes jobb eredményre" - jegyezte meg a szövetségi kapitány.
   
A magyar evezős küldöttségnek így már csak egy esélye maradt az érem-, illetve pontszerzésre: a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár csütörtökön száll vízre a fináléba kerülésért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK