Társoldalunk:

Kovács Katalin nem érmekben számol

2004.08.18. 8:54

A sokak által a világ legjobb női kajakosának tartott Kovács Katalin két számban száll vízre az athéni olimpián, Szabó Szilviával, Viski Erzsébettel és Bóta Kingával négyesben, Janics Natasával pedig párosban próbálja majd igazolni a papírformát, azaz megnyerni az 500 méteres versenyt.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Gyulai Zsolt
Az összes interjú
A 28 éves, 12-szeres világbajnok klasszis megszerezheti pályafutása első (és második) ötkarikás aranyérmét, mindkét számban favoritnak számít, ennek ellenére nem szívesen vállalkozik az esélylatolgatásra. "A négyesben az a célunk, hogy mindent kihozzunk magunkból, és ha úgy szerepelünk, mint az elmúlt években, akkor nem lehet különösebb probléma. A párosra ugyanez érvényes, azzal a különbséggel, hogy Natasával most indulunk először világversenyen" - mondta az az MTK lapátforgatója, aki nem kívánta érmekben mérve megfogalmazni, hogy mit vár magától.      
   
A kvartett világbajnoki címvédőként indul az ötkarikás játékokon, s ebben az összeállításban - leszámítva a májusi, poznani Eb-t, ahol minimális különbséggel "csupán" második lett az ukránok mögött - még nem kapott ki. A Kovács, Janics duó tavasszal alakult, s erejéről mindent elárul, hogy a hazai válogatókon - nem is akármilyen fölénnyel - legyőzte a Szabó, Bóta vb-, és a Paksy Tímea, Benedek Dalma Eb-aranyérmes kettőst.
   
Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Verhetetlen árak az [origo] bevásárló-központban
A kétszeres ötkarikás ezüstérmes (2000, Sydney, k-4 és k-2) Kovács elárulta: nem járt még a sportág küzdelmeinek otthont adó szkiníaszi pályán, de reméli, hogy nem lesznek olyan nehéz körülmények, amilyeneket többen jósolnak, azaz elmarad a beígért szél és hullámzás. "Ha mégis, akkor azt is meg kell majd tudnunk oldani. A hajóépítőnk megpróbált ideális kajakot készíteni, és tervbe vettük, hogy egy ilyen helyzetben hátrébb rakjuk a súlyokat a hajóban, amelynek az orra így nem fúródik bele a vízbe, és könnyebben tudunk haladni" - mondta.
   
A női kajakosok jelenleg még Szolnokon készülnek a játékokra és - hasonlóan a válogatott többi tagjához - csak szombaton utaznak Athénba. K-4 500 m-en hétfőn, k-2 500 m-en pedig kedden kezdődnek a küzdelmek az előfutamokkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKK