Mohamed Aida a döntőért vívhat

Vágólapra másolva!
Mohamed Aida bejutott az elődöntőbe a női tőrözők egyéni olimpiai versenyében, Varga Gabriella viszont a legjobb nyolc között befejezte a szereplését.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Szalai Gyöngyi
Az összes interjú


Mohamed a mindössze 1,53 m magas riválisával szemben rutinosan vívott, és gyorsan 3-0-ra elhúzott. Innentől kezdve biztosan érvényesítette nagyobb tudását, a kis dél-koreai szinte képtelen volt megszúrni őt, 7-0-nál adott tust először. Három perc után 8-2 volt az állás.

A második harmadban sem változott a találkozó képe, csak a győzelem különbsége volt a kérdéses, végül Mohamed 15-5-re nyert. "Jól megy a vívás, remélem, így folytatom este is" - mondta Mohamed.

"Csalódott vagyok, mert nagyon szerettem volna legalább az elődöntőbe bejutni. Jól sikerült a felkészülésem, és jól is ment a vívás. Sajnos azonban Trillini megengedhet magának olyan dolgokat, amit a bírók másnál nem néznek el. Így pedig nagyon nehéz ellene vívni" - mondta Varga, aki a világranglista-besorolás alapján a negyeddöntőben kiesett vívók közül a második legjobb, azaz a hatodik, pontszerző helyen zárt.

A magyar idő szerint 17.30 órakor kezdődő elődöntőben Mohamed visszavághat Trillininek Varga legyőzéséért, míg a másik ágon az 1996-ban győztes Carlescu-Badeát kiejtő lengyel Gruchala és a címvédő olasz Vezzali mérkőzik.

A negyeddöntő eredményei:
Giovanna Trillini (olasz) - Varga Gabriella 15-11
Mohamed Aida - Nam Hjun Hi (dél-koreai) 15-5
Sylwia Gruchala (lengyel) - Laura Carlescu-Badea (román) 15-7
Valentina Vezzali (olasz) - Adeline Wuilleme (francia) 15-8