Társoldalunk:

Döntős a Varga, Hirling könnyűsúlyú kétpár

2004.08.19. 8:59

Bejutott a döntőbe a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység az athéni olimpián, miután a második helyen végzett középdöntős futamában. A magyar duó - amely így már biztos pontszerző - vasárnap száll vízre a fináléban.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
A hazai szövetség vezetősége előzetesen két A és egy B döntős helyezést várt a három hajóból álló küldöttségtől, s miután a Remsei Mónika, Stift Edit könnyűsúlyú kétpár csak a C-, a Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpár pedig csupán a B-fináléba kvalifikálta magát, a fiatal ferencvárosi, váci duóra várt a feladat, hogy megmentse a küldöttség becsületét.

Vargáék a csütörtöki viadalon a kettes pályára kaptak besorolást, a világbajnok olasz Elia Luini, Leonardo Pettinari, illetve a vb-bronzérmes ír Sam Lynch, Gearold Towey kettős közé. Rajtuk kívül ott volt még a mezőnyben az a Pascal Touron, Frederic Dufour francia páros, amely megverte Hirlingéket a vasárnapi előfutamban.

Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Olimpiai ajánlatok az [origo] bevásárló-központban
A táv első felében csak a franciák különültek el a mezőnytől, mindjárt a rajt után az élre álltak, és magabiztosnak tűnő előnnyel vezettek. A tavalyi milánói vb-n hatodik Vargáék 1500 méternél a második helyen haladtak  - az első három pozíció ért továbbjutást -, de csak minimális különbséggel előzték meg a japánokat és az íreket. A hajrához közeledve aztán növelték a csapásszámot, s bár a japánok is rákapcsoltak, meg tudták őrizni előnyüket, és második helyükkel bejutottak a döntőbe. Nagy meglepetésre az írek és az olaszok csak a 7-12. helyért küzdhetnek majd a végjátékban.

A döntőbe tehát a franciák és a magyarok mellett a japánok, a másik futamból pedig a címvédő, vb-második lengyelek, valamint a görögök és a dánok jutottak be.

Forrás: MTI

"Az volt a taktikánk, hogy az első ezer méteren úgymond utazunk a mezőnnyel, és nem engedjük elmenni őket, s ez sikerült is, hiszen ugyan a többiek nagyon jól kezdtek, és féltávnál csak a negyedik-ötödik helyen haladtunk, nem volt nagy a hátrányunk" - értékelt Varga Tamás. - "Az elmúlt években szinte mindent megnyerő olaszok megleptek bennünket, ugyanis leszakadtak, így 700 métertől kezdve csak jobbra kellett figyelnünk. A hajrá aztán a terveink szerint alakult, és összességében véve úgy érzem, nagyon jó pályát teljesítettünk."

A versenyző hozzátette: mindenképpen a dobogón szeretnének végezni, de azt egyelőre nem meri megjósolni, hogy annak melyik fokára állhatnak majd fel.

"A franciák rendkívül erősnek tűnnek, de ők sem verhetetlenek. Ha olyan szituációba kerülünk, hogy akár nyerhetünk is, megígérem, nem fogjuk kihagyni a lehetőséget" - mondta. 

"Bevallom, nagy kő esett le a szívemről, remekül mentek a fiúk" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány. - "Úgy gondolom, hogy a finálé abszolút esélyese a francia egység, de a mieink versenyben lesznek az éremért."

A döntőre vasárnap, magyar idő szerint 7.50 órakor kerül sor.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK