Döntős a Varga, Hirling könnyűsúlyú kétpár

Vágólapra másolva!
Bejutott a döntőbe a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység az athéni olimpián, miután a második helyen végzett középdöntős futamában. A magyar duó - amely így már biztos pontszerző - vasárnap száll vízre a fináléban.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


Vargáék a csütörtöki viadalon a kettes pályára kaptak besorolást, a világbajnok olasz Elia Luini, Leonardo Pettinari, illetve a vb-bronzérmes ír Sam Lynch, Gearold Towey kettős közé. Rajtuk kívül ott volt még a mezőnyben az a Pascal Touron, Frederic Dufour francia páros, amely megverte Hirlingéket a vasárnapi előfutamban.



A döntőbe tehát a franciák és a magyarok mellett a japánok, a másik futamból pedig a címvédő, vb-második lengyelek, valamint a görögök és a dánok jutottak be.

Forrás: MTI

"Az volt a taktikánk, hogy az első ezer méteren úgymond utazunk a mezőnnyel, és nem engedjük elmenni őket, s ez sikerült is, hiszen ugyan a többiek nagyon jól kezdtek, és féltávnál csak a negyedik-ötödik helyen haladtunk, nem volt nagy a hátrányunk" - értékelt Varga Tamás. - "Az elmúlt években szinte mindent megnyerő olaszok megleptek bennünket, ugyanis leszakadtak, így 700 métertől kezdve csak jobbra kellett figyelnünk. A hajrá aztán a terveink szerint alakult, és összességében véve úgy érzem, nagyon jó pályát teljesítettünk."

A versenyző hozzátette: mindenképpen a dobogón szeretnének végezni, de azt egyelőre nem meri megjósolni, hogy annak melyik fokára állhatnak majd fel.

"A franciák rendkívül erősnek tűnnek, de ők sem verhetetlenek. Ha olyan szituációba kerülünk, hogy akár nyerhetünk is, megígérem, nem fogjuk kihagyni a lehetőséget" - mondta.

"Bevallom, nagy kő esett le a szívemről, remekül mentek a fiúk" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány. - "Úgy gondolom, hogy a finálé abszolút esélyese a francia egység, de a mieink versenyben lesznek az éremért."

A döntőre vasárnap, magyar idő szerint 7.50 órakor kerül sor.