Kalapácsvetőink nélkül rendezik a női döntőt

Vágólapra másolva!
Nem sikerült túl jól a hétfő délelőtt magyar atlétáink számára, miután három női kalapácsvetőnk, Divós Katalin, Tudja Julianna és Orbán Éva is kiesett a selejtezőben. A nők 20 km-es gyaloglószámában Füsti Edina a 44. helyen ért célba, míg a tízpróba magyar indulója, Zsivoczky Attila három szám után a 13. helyen áll.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Zsivótzky Gyula
Az összes interjú


A B csoportban Orbán Éva lépett dobókörbe, aki elsőre 65,76 m-t teljesített, s ezt a következő két dobással már nem tudta felülmúlni. A csoportot az orosz Olga Kuzenkova új olimpiai csúccsal, 73,71 méteres dobással nyerte, de bejutott a fináléba a kubai Crawford, a kínai Zsang, a brit Heidler, a fehérorosz Cander és a görög Papajeorjiu is.

A női 200 méteres síkfutás selejtezőiben a legjobb időt az amerikai Felix Allyson érte el, aki 22.39 másodperc alatt tejesítette a távot. A hét futamból az első négy helyezett, plusz a legjobb négy idővel rendelkező futó került tovább, érdekesség, hogy a hetedik futam olyan erős volt, hogy mind a hat futó - közte a harmadikként célba érkező jamaicai születésű, szlovén színekben induló Merlene Ottey, aki 22,72-tel idei legjobbját repesztette - bejutott a következő körbe.

Az első szám után feladta a tízpróba küzdelmeit a háromszoros világbajnok cseh Tomas Dvorak. "A 100 m-en már tíz lépés után éreztem, hogy megfájdul az Achilles-inam. Sajnos nem tudom folytatni" - mondta szomorúan a 32 éves sportoló. Az első, 1997-es vb-aranyát éppen a görög fővárosban szerző Dvorak májusban szenvedett saroksérülést, amely azóta sem jött teljesen rendbe.

A magyar induló, Zsivoczky Attila a nyitószámban, 100 méteres síkfutásban 10,91-et ért el, majd távolugrásban 7,14 métert teljesített, két szám után a 18. helyen állt. Súlylökésben aztán harmadikként végzett csoportjában, 15,31 méterrel 809 pontot gyűjtött, s 2537 ponttal, három szám után a 13. helyre jött fel.

Három szám után az amerikai Bryan Clay (2843) vezet a kazah Dmitrij Karpov (2834) és a világcsúcstartó cseh Roman Sebrle (2787) előtt.