Iszinbajeva Bubka mintájára akar eljutni a csúcsra

Vágólapra másolva!
Jelen Iszinbajeva, a női rúdugrás athéni olimpiai címét 4,91 méteres világcsúccsal megszerző orosz atléta sikere után bevallotta, a keddinél sokkal jobb eredményre is képes, de a legendás Szergej Bubka példáját követve csak centiméterenként fogja túlszárnyalni a rekordjait.
Vágólapra másolva!

"Volgográdban edzésen már átjutottam az öt méteren májusban, méghozzá versenyléc fölött. Persze nem fogok egyből ekkorát ugrani, csak lépésenként haladok előre, ugyanis nem vagyok gazdag lány" - mondta.

A tavaly szabadtéren és idén fedettpályán is világbajnok orosz sztár taktikája érthető, hiszen a nemzetközi Grand Prix-viadalok szervezői minden rekordért hatalmas összeget, több tízezer dollárt fizetnek, így - ha tartja formáját - centiről centire hamarosan "gazdag lánnyá" válhat.

Iszinbajeva nem véletlenül utalt a már évekkel ezelőtt visszavonult Bubkára, ugyanis a férfiak világcsúcsát (6,15 m) mind a mai napig tartó ukrán fenomén szabadtéren és fedettpályán összesen 35-ször javította meg a rúdugrás rekordjait.

"Úgy vélem egy nő számára 5,15, vagy 5,20 m lehet a maximum" - mondta Iszinbajeva, jelezve, hogy még nagyon sok világcsúcsra lehet tőle számítani.