Társoldalunk:

Két aranyat nyertek a kajakos lányok

2004.08.28. 9:43

Angyal Zoltán szövetségi kapitány maximálisan elégedett a kajak-kenu válogatott athéni olimpiai teljesítményével - 3 arany-, 1 ezüst-, 2 bronzérem a mérleg - mind az érmek számát, mind a helyezéseket tekintve. 

"Ez a szereplés legalább olyan értékes, mint a sydneyi, amikor 4-2-1 volt az érmek megoszlása. Külön öröm, hogy megjelent néhány olyan fiatal, akik letették a névjegyüket, Vajda Attila, Joób Márton vagy Benkő Zoltán is olyan versenyzést mutatott be, ami ennyi idős korban nagyon ritka olimpián. A férfi négyes megvédte címét, ebben a számban ez még nem fordult elő. Nagyon nagy öröm Janics Natasa két győzelme, és számomra külön fontos, hogy Kovács Katalin is aranyéremmel térhet haza. Az elmúlt időszak, a felkészülés nehéz vívódásai után ez jót tett a lelkének."

A kapitány hozzátette, Janics és Kovács olyan párost alkot, amely kilóg a mezőnyből. "Együtt még nagyon sok nagy sikert érhetnek el, hiszen fiatalok. Ezenkívül ott van az egyes, szerintem Kati felveszi majd a kesztyűt Natasával szemben, de ez egy egészséges versengés lesz." 

A nemzetközi mezőnyt tekintve Angyal úgy vélekedett, azt kapta, amit várt. "A németeket ugyan most nem sikerült megverni, ők négy aranyat szereztek, de nem ez a lényeg. Az elmúlt időszakban egyébként mindig jobbak voltunk náluk." 

Az athéni magyar csapat körüli doppingbotrányokról szólva a kapitány elmondta, ez nem érinti a kakaj-kenu sportot. "Egész biztos vagyok benne, hogy nálunk nem fordulhat elő ilyen. Persze mindig akadhat valaki, aki fennakad a vizsgálaton, de ötévenként egy eset az átlag." 

Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke szintén elégedetten értékelt. "Hat érem megszerzését tűztük ki célul, s azt mondtuk, ha ez 2-2-2 megoszlásban történik, akkor már jól szerepeltünk. Nem baj, hogy kicsit felborult ez az arány, hiszen a három arany kárpótol mindenért. Sajnálom a c-2 500-on hetedik Kolonics, Kozmann párost, mert ez egy ritkán látható nagy verseny volt, ahol 1 mp-en belül ért célba hét hajó." 

Fábiánné Rozsnyói Katalin, a nők edzője elmondta, mindhárom érmet megkönnyezte. "Az egyiket, a négyest azért, mert nem sikerült, a másik kettőt azért, mert minden úgy történt, ahogy elterveztük. Olyan még nem volt, hogy háromból három sikerüljön, de azért fájó a négyes veresége, mert mindent megtettek a lányok, s ez a lehetőség már nem jön vissza."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK