Ötödik helyért meccselhet a Mocsai-csapat

Vágólapra másolva!
A szó legszorososabb értelmében kiszenvedte a sikert a magyar nőikézilabda-válogatott, amely a 45. percben még vesztésre állt Brazília ellen, végül jó hajrával 36-31-re győzött, s vasárnap, Spanyolország ellen az ötödik helyért mérkőzhet.
Vágólapra másolva!

Fórum: Legyen már egy athéni kézilabda topik!

Az 5-8. helyért:
Magyarország - Brazília 36-31 (17-14)
Ellinikó-aréna, 300 néző
vezette: D. Nacsevszki, M. Nacsevszki (macedónok)
Magyarország: Sirina - Pálffy 2, Ferling 4, Pigniczki, Bohus, Siti 4, Kirsner 6 - cserék: Pálinger (kapus), Radulovics 7/5, Kulcsár 6, Tóth, Farkas 1, Mehlmann 3, Görbicz 3
Brazília: de Paula - L. Silva 3, Jacques 2, A. Silva 8/1, Piedade 4, Amorim, Mesquita 2, cserék: Masson (kapus), Diniz, Santos 9/1, Figueiredo 1, Nascimento 1, Rosas 1
hétméteresek: 5/5, illetve 3/2
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


Brazília ellen az volt a tét, a magyar válogatott legalább pontszerző helyen végez-e, ha már nem sikerült az elődöntőbe kerülés. Az ellenfél, a dél-amerikai kontinensbajnok nem jelenthetett különösebb gondot, a csapat még soha sem szenvedett tőlük vereséget, a csoportmérkőzések során például 35-26-ra sikerült győzni.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Franciaország elleni vereség után átszervezte a csapatot. Ezúttal Lovász maradt ki, helyén Pálffy kezdett, a kapuban Pálingert Sirina váltotta, míg Görbiczet Siti Eszter próbálta helyettesíteni.

Remekül kezdődött az összecsapás, mire a 4. percben Mesquita megszerezte az első brazil gólt, addigra mi már hármat lőttünk. Kulcsár és Siti révén sikerült pontosan befejezni a támadásokat, Sirina pedig jelezte, ha van poszt, amely nem okozott csalódást az olimpián, akkor az a kapuspozíció.

A 14. percben 9-4-es magyar előnynél időt is kértek a brazilok, de különösebben nem tudtak újítani, noha az utolsó pár percet sikerült kicsit elrontani, ám 16-11-ről is csupán 17-14-re zárkózott fel az ellenfél.



A 38. percben Lucila Silva találatával a találkozó folyamán először a braziloknál volt az előny (20-21), a pályára lépő Farkas, majd Kirsner azonban megfordította az állást. Közben Sirinát Pálinger váltotta, aki bemutatott egy-két bravúrt, ám csacsi hibáinkat könyörtelenül kihasználta az ellenfél, a 45. percre ismét hátrányba kerültünk (24-25).

A zavarodott helyzetre jellemző, hogy a szakvezetés végső elkeseredésében a Görbicz, Siti, Mehlmann belső támadó hármashoz nyúlt, amely legalább annyi változást hozott, hogy az eredetileg pihentetni kívánt győri irányító kis fineszt hozott a játékba. No meg Kirsner középkezdésből történő labdaszerzését követően egy remek gólt, amivel ismét megvolt az előny (27-26).

28-28 után a győri szárny villant, Mehlmann, majd Görbicz találata után Kirsner is betalált, 31-28-ról pedig már nem volt szabad veszíteni. Össze is omlottak a brazilok, Kulcsár 34-29-re növelte az előnyt az utolsó öt percre.

A 36-31-es győzelem arra jó volt, hogy a magyar válogatott legalább az ötödik helyért mérkőzhessen, s talán kicsit az önbizalom is visszatért. Erre nagy szükség lesz a spanyolok elleni, vasárnap, 13.30-kor kezdődő helyosztón.

Mocsai Lajos, a magyarok szövetségi kapitánya: "Nagyon nehéz volt érzelmileg motiválni a játékosokat a franciák elleni vereség után, hiszen éremért jöttünk, és ezt a célkitűzést már nem lehet teljesíteni. Mindenkitől azt kértem, hogy a hátralévő két mérkőzésre próbálja meg rendezni gondolatait. A magyar kézilabdasport számára fontos, hogy megőrizze pozícióját a világ élvonalában. Jól kezdtünk, de aztán kiengedtünk, a védekezés nem volt megfelelő, és ettől döntetlen körüli eredményre felhoztuk a brazilokat. Aztán támadásban felgyorsítottuk a játékot, és ezzel nyertünk.

Farkas Ágnes csapatkapitány: "Nem könnyű feldolgozni a történteket, de sportemberek vagyunk, és a következő mérkőzésre figyelünk. A brazilok egyre jobb formát mutatnak az olimpián, és ha lehetőségük van szoros eredmény elérésére, a maximumot nyújtják.

további eredmény, 5-8-helyért:
Spanyolország - Kína 27-23 (16-11)