Olimpiai bajnok a magyar férfipóló-válogatott

Vágólapra másolva!
Bár 3-0-s rohammal kezdett, s szinte végig nyerésre állt Szerbia és Montenegró válogatottja az athéni olimpiai férfivízilabda-döntőjében, Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a legjobbkor, a hajrában 8-7-re fordított, s így a magyar csapat az ötkarikás játékok zárónapján megvédte Sydneyben kivívott elsőségét.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
Fórum:

A női kéziseknek nem sikerült (ötödikek lettek), a férfiak helytálltak (a négy között két szoros vereség), a pólós hölgyek pedig sajnos csak hatodikok lettek. A csupa világsztárból álló, sokak által csak - semmiképp sem az amerikai férfikosár-csapat mintájára! - Dream Teamnek nevezett magyar férfivízilabda-válogatott viszont négy éve Sydneyben is révbe ért, és Athénban is könnyedén, hibátlan teljesítménnyel bejutott a fináléba. Az utolsó nap csúcsmérkőzésén a rendkívül masszív erőkből álló Szerbia és Montenegró várt legjobbjainkra, s nem volt olyan magyar szurkoló, aki ne címvédést várt volna Kásáséktól - hogy legyen aranyunk csapatsportban is.

Valóban világválogatottnak is "elmenne" a magyar csapat, hiszen a mieink névsora nagyon szépen csillog: Gergely István, Szécsi Zoltán, Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás, Vári Attila.

Forrás: MTI

Képgaléria Benedekék címvédéséről!

Hogy az utóbbi időben többnyire a magyarok nyertek a szerbekkel vívott pólós csatákban, nem sokat számított a döntő előtt, hiszen más egy csoportmeccs - amelyen egyébként 6-4-re Benedekék diadalmaskodtak az itteni pólós torna nyitányán -, és megint más az, amikor a zárómérkőzésen, ugyanabban a szereposztásban az olimpiai aranyérem a tét.

Az arany, amelyből a szerb-montenegrói alakulat elődei, a jugoszlávok hármat is bezsebeltek, az utolsót azonban még 1988-ban, míg a magyarok a vízilabdás történelemben hetedik ötkarikás sikerként négy éve, Sydneyben értek fel a csúcsra. S persze ott is akartak maradni az athéni finálét követően is...

A lelátó népének hangpárbaját mindenesetre a piros-fehér-zöld "arci díszekben" pompázó, kifestett fizimiskájú, nemzeti zászlókkal is felszerelkezett szurkolók nyerték, viszont az olimpiai víziközpont nagymedencéjében zajló aranyháború első csatája szerb részsikert hozott...