Társoldalunk:

A MASZ kiáll Annus és Fazekas mellett

2004.09.01. 16:44

A Magyar Atlétikai Szövetség szerdai rendkivüli elnökségi ülésén úgy döntött, amennyiben az athéni olimpián doppingvétség miatt aranyérmétől megfosztott diszkoszvető Fazekas Róbert és kalapácsvető Annus Adrián a nemzetközi sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, támogatja őket, ugyanakkor fegyelmi eljárást kezdeményez ellenük.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
Rábold Gusztáv elnök elmondta, a MASZ-nak nincs jogorvoslati lehetősége, csak a két atlétának. Ha ők úgy döntenek - és ezt mindketten jelezték -, hogy a CAS-hoz fordulnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése miatt, akkor a szövetség ebben támogatja őket, biztosítja a hivatalos anyagokat, az apparátust.

Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon
 
Olimpiai ajánlatok az [origo] bevásárló-központban
Ugyanakkor a MASZ elnöksége utasította a főtitkárt, kezdeményezzen fegyelmi eljárást, hogy a szövetség tiszta képet kapjon az ügyben. "Még nagyon rövid idő telt el az olimpia óta, így nehéz egyértelmű ítéletet mondani a két esetről, hiszen egyiknél sincs pozitív doppingteszt" - mondta Rábold Gusztáv. "Mindketten a NOB doppingszabályzatába ütköző vétséget követtek el, a nemzetközi atlétikai szövetség szabályai szerint például Annust el sem tilthatták volna, Kenteriszék is versenyezhetnek."

Fazekast azért zárták ki az athéni játékokról, mert nem szolgáltatott elegendő mennyiségű mintát, Annus pedig utólag megtagadta az ellenőrzést.

KAPCSOLÓDÓ CIKK