Harminc magyar is indulhat a téli olimpián

Vágólapra másolva!
Amennyiben a magyar versenyzők szánkóban és bobban teljesítik a szigorú kvalifikációs szinteket, s a korcsolyázó, illetve síszövetséghez csatlakozva nevezésre javasolják őket, akkor a MOB hozzájárul indulásukhoz a 2006-os torinói téli olimpián.
Vágólapra másolva!

Molnár Zoltán, az ötkarikás játékokra kijelölt csapatvezető hozzátette: a felkészüléshez és versenyeken való részvételhez, a jelenlegi helyzetben nem tud hozzájárulni a MOB. Ha sikerülne az említett sportágakban kvótát szerezni, akkor a korábban tervezett, mintegy húsz versenyzővel szemben, huszonhét-huszonnyolc utazhatna Torinóba.

Gyulai Márton, a Salt Lake Cityben, négyesben már indult bobversenyző - aki időközben megszerezte a nemzetközi bobvezetői igazolványt - néhány sporttársával elszántan készül, így érthetően örömmel fogadta a hírt.

"Természetesen nagyon örülünk, de bevallom őszintén, hogy a számunkra kedvező döntés nélkül is folytattuk volna. Beleszerettünk ebbe a nehéz, kockázatos, s bizony nem olcsó sportba" - mondta Gyulai, aki ha nem jön közbe sérülés, betegség, akkor biztosra veszi, hogy társaival sikerül kiharcolnia a részvétel jogát.

Szavait alátámasztja, hogy egy évvel ezelőtt, az Európa-kupa-versenyeket négyesben a 41. helyen fejezték be, míg a jelenlegi idényben a 15-17-dik helyen állnak, ami az új bobnak, valamint a céltudatos edzéseknek köszönhető.

Gyulai a terveket illetően még elmondta, hogy a fővárosban, valamelyik atlétikai pályán szeretnének egy szabadtéri tolópályát létesíteni, mivel bobban a tolás az egyik legfontosabb tényező. A kvóta megszerzéséhez a novemberben kezdődő Világkupa-futamokon kell majd helytállniuk a magyaroknak. Nemzetenként két-két egység szerezhet indulási jogot, s ehhez az első huszonkettő között kell majd végezni.