Eddig hat magyar jutott ki a téli olimpiára

Vágólapra másolva!
A nemzeti olimpiai bizottságoknak, így a MOB-nak is hétfőn kell leadnia a még csak tájékoztató jellegű, de már név szerinti nevezéseket a február 10-én kezdődő torinói téli olimpiára. Eddig hat magyar versenyző kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra.
Vágólapra másolva!

A műkorcsolyázóknál minden bizonnyal azok utazhatnak majd az észak-olaszországi városba, akik megszerezték a kvótát, azaz a nőknél Sebestyén Júlia és Pavuk Viktória, a férfiaknál Tóth Zoltán, míg a jégtáncosoknál a Hoffmann Nóra, Elek Attila páros indulása valószínűsíthető. Rajtuk kívül a sífutó Tagscherer Zoltán számít biztos résztvevőnek.

A többi sportágban még javában zajlik a kvalifikációs sorozat, s a magyarok sílövészetben, bobban, alpesisíben, hódeszkában, gyorskorcsolyában és rövidpályás gyorskorcsolyában reménykedhetnek újabb kvótákban.

Amennyiben mindenki kiharcolja az indulás jogát, akinek erre esélye van, akkor a MOB szerint 29 magyar versenyző lehet ott Torinóban. Ennek megfelelően a MOB vélhetően hétfőn bő nevezési listát küld el a szervezőbizottságnak (TOROC). Reálisan szemlélve az esélyeket a csapat létszáma azonban csak húsz fő körül lesz. A résztvevőket a szakszövetségek javaslata alapján a MOB közgyűlése jelöli ki.