Társoldalunk:

Lemieux nem lesz ott Torinóban

2005.12.11. 13:09

Néhány nappal azután, hogy szívritmuszavarral kórházba kellett szállítani, Mario Lemieux, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins veterán klasszisa bejelentette: nem lesz ott a kanadai válogatott tagjaként a február 10-én kezdődő torinói olimpián.

"Már közöltem a döntésemet a csapatot irányító Wayne Gretzkyvel, úgy gondolom, lehetőséget kell adni a fiatalabb játékosoknak is" - mondta a 40 éves legenda.

Lemieux-t csütörtökön szállították kórházba, miután edzés közben rosszul lett, de alig 24 órás megfigyelés után elhagyhatta az intézetet, ahol szívpitvar-rostosodást állapították meg nála, ezt azonban gyógyszerezéssel kezelni lehet.

A kétszeres Stanley-kupa-győztes játékosnak karrierje során már számost sérülést és betegséget kellett leküzdenie: 1993-ban úgynevezett Hodgking-kórt, azaz rákbetegséget diagnosztizálták nála, ennek következtében a teljes 1994/95-ös idényt kihagyta. Ezután porckorongsérvvel és hátfájdalmakkal bajlódott, így 1997-ben bejelentette visszavonulását, ám 2000 végén már ismét az NHL-ben parádézott.

A legutóbbi NHL-játéknap eredményei:
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 3-2  
Los Angeles Kings - Florida Panthers 3-1  
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 1-2  
Montreal Canadiens - Anaheim Mighty Ducks 3-5  
New York Islanders - Edmonton Oilers 3-2 - büntetőkkel
Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 4-3  
Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 4-3  
St. Louis Blues - New York Rangers 4-5 - büntetőkkel
Calgary Flames - Ottawa Senators 2-1 - hosszabbítás után
San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 4-3

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK