Giorgio Armani tervezi a téli olimpia divatját

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is felkérték Giorgio Armanit, hogy tervezze meg közel 30 sportoló és kommentátor ruháját a 2006-os téli olimpiára. A rangos sportesemény szervezői más megtisztelő szerepet is ráruháztak az olasz divattervezőre.
Vágólapra másolva!

Bár a téli olimpia csak február 10-én kezdődik, az olasz divattervező már gőzerővel készül az ünnepségre. A hivatalos felkérés nem csak az olasz csapat ruháinak megtervezésére, illetve kivitelezésére, hanem a szakkommentátorok öltözékére is vonatkozott. Szintén ő álmodja majd meg annak a színésznőnek az öltözékét is, akinek kiléte még ismeretlen, ám annyi biztos, a megnyitón ő húzza majd fel az olasz zászlót. Armani büszkén nyilatkozott a megtisztelő feladatról: "A sport számomra olyan, mint a zene vagy a művészetek, összehozza az embereket a világ minden tájáról. A divattal sincs ez másképpen, de ha ezek a dolgok egy ponton kapcsolódhatnak, mint például az idei olimpia, akkor annál nincs nagyobb öröm."

Az olimpia szervezői más feladatot is rábíztak az olasz divattervezőre: "Külön megtiszteltetés számomra, hogy január 29-én Torinóban én vihetem majd az olimpiai lángot. Kicsit ideges is vagyok, mert 400 métert kell majd futnom, és nem tudom, hogy fogom teljesíteni. Már most mindennap edzek, mert senkire sem szeretnék szégyent hozni."