Björndalen Daehlie rekordjára tör

Vágólapra másolva!
Ole Einar Björndalen norvég sílövő a téli olimpiák történetének legeredményesebb sportolója szeretne lenni a XX., torinói játékok befejeztével.
Vágólapra másolva!

Ehhez meg kell ismételnie Salt Lake City-i teljesítményét, amikor is mind a négy számban - három egyéni és egy váltó - aranyérmet nyert. Jelenleg 5 arany- és 1 ezüstérem van a vitrinjében, míg az e tekintetben etalonnak számító, már visszavonult honfitársnak, a sífutó Björn Daehlie-nek 8 arany- és 4 ezüstérem alkotja ötkarikás kollekcióját.

Björndalen esélyeit növeli, hogy fantasztikus teljesítményének megismétléséhez ezúttal nem kell minden számban diadalmaskodnia, lévén hogy Torinóban a tömegrajtos viadallal bővül a biatlonosok programja. Terve megvalósítását rögtön az első versenynapon megkezdheti, hiszen szombaton déli 1 órától rendezik a férfiak 20 km-es számát, amelyben Tagscherer Imre is érdekelt.

A 32 éves norvég világklasszis teljesítménye rendszerint lövészetétől függ, ugyanis kétségkívül a mezőny legjobb futójának számít, amit az is bizonyít, hogy sífutásban is indult már világbajnokságon. Amennyiben ugyanannyi hibát vét, mint legnagyobb riválisai, szinte biztosra vehető a sikere, ha csak eggyel többet, akkor szoros végeredményre lehet számítani, amikor is csak másodpercek dönthetnek a dobogós helyekről.

Jelenleg a francia Raphael Poirée vezet a Világkupában, így ő lehet a legveszélyesebb Björndalenre. Rajta kívül a németekre kell nagyon odafigyelni, hiszen négyen - Michael Rösch, Sven Fischer, Michael Greis és Alexander Wolf - követik Poirée-t a Vk-ban, s bármelyikük felérhet a dobogó tetejére, ha jó napot fog ki.