Társoldalunk:

Női síakrobatikában is bajnokot avattak

2006.02.11. 19:19

Az amerikai Chad Hedrick nyerte meg a férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres számát a torinói téli olimpia első versenynapján. A legnagyobb esélyesnek tartott kanadai Jennifer Heil nyerte a női síakrobaták mogul viadalát.

Az 1500-on és 10 ezer méteren is világcsúcstartó Chad Hedrick 6:14.68 perces idővel győzött a legnagyobb riválisának tartott holland Sven Kramer és az olasz Enrico Fabris előtt férfi gyorskorcsolyában. Utóbbi a házigazdák első érmét szerezte meg a mostani játékokon.

Férfi gyorskorcsolya, 5000 m:
1. Chad Hedrick (Egyesült Államok) 6:14.68 p
2. Sven Kramer (Hollandia) 6:16.40
3. Enrico Fabris (Olaszország) 6:18.25

A legnagyobb esélyesnek tartott kanadai Jennifer Heil nyerte a női síakrobaták mogul viadalát a norvég Kari Traa és a francia Sandra Laoura előtt. A verseny legnagyobb meglepetését a világbajnok amerikai Hannah Kearney produkciója jelentette, aki egy nagy hiba miatt már a kora délutáni kvalifikációból sem jutott tovább.

Síaktrobatika, női mogul:
1. Jennifer Heil (Kanada) 26,50 pont
2. Kari Traa (Norvégia) 25,65
3. Sandra Laoura (Franciaország) 25,37

A szombati két futam után a címvédő olasz Armin Zöggeler vezet a férfi szánkósok egyéni versenyében. A hazaiak legnagyobb aranyérem-várományosának tartott sportoló mindkét csúszás során a mezőny legjobb eredményét produkálta, így viszonylag megnyugtató előnnyel, 0,158 mp-cel vezet a második orosz Albert Demscsenko előtt. A harmadik helyről az amerikai Tony Benshoof várhatja a vasárnapi folytatást. játékok után visszavonuló, háromszoros olimpiai bajnok német Georg Hackl jelenleg az ötödik, 0,307 mp-es hátránnyal. szánkósoknál négy futam után hirdetnek győztest.

Az Európa-bajnok Tatyjana Totmjanyina, Maxim Marinyin kettősnek sikerült a legjobban a rövid program a párosok között műkorcsolyában. A második helyen a kínai Tan Csang, Hao Csang, a harmadikon pedig a szintén orosz Marija Petrova, Alekszej Tyihonov kettős áll. A kűrre hétfőn kerül sor.

műkorcsolya, páros, állás a rövid program után:
1. Tatyjana Totmjanyina, Maxim Marinyin (Oroszország) 68,64 pont
2. Tan Csang, Hao Csang (Kína) 64,72
3. Marija Petrova, Alekszej Tyihonov (Oroszország) 64,27

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a német Evi Sachenbacher fellebbezését, melyet azért nyújtott be, mert - tizenegy sífutó társával együtt - pénteken öt napra felfüggesztették versenyzési jogát, miután egy ellenőrzés során kiderült: túl magas a vérében a hematokritszint.

A Salt Lake Cityben egy-egy arany- és ezüstérmet nyert sífutót szombat délelőtt hallgatta meg a torinói téli olimpián tevékenykedő testület, de nem találta meggyőzőnek azt az érvelést, miszerint neki eredendően magasabb a hematokrintszintje az átlagnál. A 25 éves klasszis így nem indulhat a vasárnapi üldözéses viadalon és a keddi csapat sprintben.

A magas hematokritszint önmagában nem számít doppingolásnak, ugyanakkor arra utalhat, hogy esetleg a tiltott szernek minősülő eritropoetinnel (EPO) élt a versenyző. A szabályok szerint ilyen esetben kötelező pihenőt tartani.

A XX., torinói téli olimpia szombati győztesei:
északi összetett: Georg Hettich (Németország, Gundersen)
gyorskorcsolya: Chad Hedrick (Egyesült Államok, férfi 5000 m)
síakrobatika: Jennifer Heil (Kanada, női mogul)
sílövészet:Michael Greis (Németország, férfi 20 km)

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK