Társoldalunk:

Sílövészetben avatnak először bajnokot

2006.02.11. 10:47

A XX., torinói téli olimpia versenyei 11 órakor kezdődtek meg az északi összetett egyéni viadalának síugrásával, de az első bajnokot sílövészetben avatják.

Félárbocon a magyar zászló Torinóban

Az első versenynapon nyolc sportág küzdelmei szerepelnek a programban, s négyben már győztest is hirdetnek. Egyetlen magyar versenyző, Tagscherer Imre lesz érdekelt, aki a biatlonosok 13 órakor kezdődő 20 km-es számában áll rajthoz.

A legérdekesebb szám mindenképpen a sílövőké lesz, s nem csak azért, mert itt osztják ki az első aranyérmet. Négy éve a férfiaknál mind a négy számban a norvég Ole Einar Björndalen nyert, aki ezúttal sem szeretné alább adni, ami egyúttal azt jelentené, hogy ő lenne minden idők legeredményesebb sportolója a téli játékok történetében. Jelenleg 5 arany- és 1 ezüstérem van a vitrinjében, míg az e tekintetben etalonnak számító, már visszavonult honfitársának, a sífutó Björn Da:hlie-nek 8 arany- és 4 ezüstérem.

A sílövészeten kívül északi összetettben, gyorskorcsolyában (férfi 5000 m) és síakrobatikában (női mogul) avatnak bajnokot, de a síugrás, a műkorcsolya, a szánkó és a jégkorong is szerepel a szombati programban.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK