Társoldalunk:

A nőknél is amerikai arany hódeszkában

2006.02.13. 16:52

A férfiak versenye után a női hódeszkások félcső számában is kettős amerikai siker született a torinói téli olimpián.

A viadalt Hannah Teter nyerte Gretchen Bleiler előtt. A harmadik helyet a norvég Kjersti Buass szerezte meg, köszönhetően elsősorban annak, hogy a címvédő, szintén amerikai Kelly Clark a második gyakorlata során nagyot hibázott.

Eredmények:
hódeszka, női félcső, olimpiai bajnok:
Hannah Teter (Egyesült Államok) 46,4 pont
2. Gretchen Bleiler (Egyesült Államok) 43,4
3. Kjersti Buass (Norvégia) 42

A címvédő francia Carole Montillet és az amerikai Lindsey Kildow is megsérült a női lesiklás első edzésén. A 32 éves Montillet egy ugrató után rosszul érkezett, míg az idei Világkupa-sorozatban már kétszer győztes Kildow egy kanyart követően bukott. Mindkettőjüket mentőhelikopter szállította kórházba: a francia versenyző valószínűleg ott lehet a szerdai rajton, míg amerikai riválisa biztosan kihagyja az ötkarikás játékokat, miután komoly hátsérülést szenvedett.

Elindul a keddi, női csapat sprint versenyben Marit Björgen, a norvégok klasszis sífutója, aki - miután sokan az aranyéremre is esélyesnek tartották - gyomorpanaszai miatt vasárnap feladni kényszerült a 15 km-es üldözéses viadalt a torinói olimpián. Az északi ország szövetségének szóvivője elmondta: a Világkupa éllovasa, a tavalyi világbajnokság háromszoros aranyérmese teljesen rendbejött, és százszázalékos állapotban várja a rajtot. A norvégok a keddi szám egyik favoritjának számítanak.

Negatív eredményt hozott az első 161 doppingteszt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tájékoztatása szerint a mintákat versenyen kívül vették le az ötkarikás falu január 31-ei megnyitása óta. A NOB összesen 1200 szűrést kíván elvégezni Torinóban - ez 72 százalékkal több, mint a 2002-es Salt Lake City-i seregszemlén.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK