Dorfmeister révén megvan az első osztrák aranyérem

Vágólapra másolva!
Az osztrák Michaela Dorfmeister női lesiklásban aratott győzelmének köszönhetően megvan az osztrákok első aranyérme a torinói téli olimpián.
Vágólapra másolva!

A 32 éves klasszis sikere semmiképpen sem meglepő, hiszen idén rendkívül kiegyensúlyozottan versenyzett: hétből ugyan csak egy viadalon nyert, de további öt futamon volt dobogós, a maradék egyen pedig a negyedik legjobb időt produkálta, így már megnyerte a szakági Világkupát.

Medálgyűjteményéből eddig még hiányzott az olimpiai aranyérem, ugyanis Naganóban (1998) mindössze egy századdal elmaradva a győztes Picabo Streettől második lett szuperóriás-műlesiklásban, míg négy évvel később, Salt Lake Cityben négyszer is az első tízben végzett, de nem állhatott dobogóra.

"Ez volt az utolsó álmom, most már valóban nyugodtan vonulhatok vissza. Az utóbbi két napban nagyon ideges voltam, nem tudtam aludni. A lábaimat a rajtnál is nehéznek éreztem, aztán mondtam magamnak: Hé, gyerünk!" - mondta boldogan Dorfmeister.

A szám korábbi (2001) világbajnoka a svájci Martina Schildet és a svéd Anja Pärsont előzte meg. A címvédő francia Carole Montillet mindössze a 28. helyen végzett, míg a horvát Janica Kostelic el sem indult. Az olimpiai hírszolgáltató szerint erőnléti gondjai vannak, és ebből kifolyólag pulzusa "fel-le" ugrál.

Eredmények
alpesi sí, női lesiklás, olimpiai bajnok:
Michaela Dorfmeister (Ausztria) 1:56.49 perc
2. Martina Schild (Svájc) 1:56.86
3. Anja Pärson (Svédország) 1:57.13

(MTI) / [origo]