Smigun második aranyát nyerte sífutásban

Vágólapra másolva!
Az észt Kristina Smigun nyerte a torinói téli olimpián a női sífutók 10 km-es klasszikus stílusú számát, Gyenesei Leila a 72 fős mezőny 69. helyén végzett.
Vágólapra másolva!

Gyenesei Leila szakadó esőben teljesítette a klasszikus stílusú 10 km-es versenyt. A magaslaton, ködben, vizes havon teljesített futam után a magyar sífutónő majdnem elájult a célban.

"Hét km-ig jól bírtam, de utána szinte nem emlékszem semmire, csak arra, hogy mentem, és közben elestem, aztán feltápászkodtam, és síeltem tovább. Nagyon sajnálom, jól indult, de én még ilyet nem éreztem éreztem... - mondta Gyenesei a Mobilpressnek. A versenyre kilátogatott Kamuti Jenő MOB-főtitkár, Molnár Zoltán csapatvezető, a MOB ügyvezető igazgatója és Gyenesei István, Leila édesapja, a síszövetség alelnöke is. A sápadt lányt a futam után édasapja és dr Tállay András csapatorvos vette kezelésbe.

Borsik Richárd/Mobilpress
Gyenesei Leila a célban
(fotó: Borsik Richárd/Mobilpress)

Gyenesei a verseny előtt még úgy képzelte, hogy a győztestől legfeljebb hat perccel kap ki, ám ez nem sikerült, mert éppen jóbarátja, az észt Kristina Smigun ment szenzációs időt, és szerezte meg immár második torinói aranyérmét. A magyar sífutó legközelebb a február 22-i egyéni sprintben indul.

Sífutás, női 10 km-es klasszikus stílus:
1. Kristina Smigun (Észtország) 27:51.4 perc
2. Marit Björgen (Norvégia) 28:12.7
3. Hilde Pedersen (Norvégia) 28:14.0
...69. Gyenesei Leila 36:43.0