Társoldalunk:

Kettős német biatlonsikerrel zárult az üldözés

2006.02.18. 13:54

Meglepetésre a francia Vincent Defrasne győzelmét hozta a férfi sílövők 12,5 km-es üldözéses versenye a torinói téli olimpián. Mögötte a címvédő norvég Ole Einar Björndalen, majd a sprintviadalon aranyérmes német Sven Fischer ért a célba.

Az ötödikként induló Defrasne a hibátlan első három lövészetének köszönhette sikerét, az előtte rajtolók ugyanis ekkor rosszabbul céloztak nála, így az utolsó futás előtt a francia már az élen állt.

Eleinte úgy tűnt, hogy a norvég Halvard Hannevold vagy honfitársa, Frode Andresen lehet a szám nyertese, az első lövészetet követően még nagy fölénnyel haladtak az élen, később azonban mindketten többször rontottak. A csupán tizenkettedikként rajtoló ötszörös olimpiai bajnok Björndalen ugyanakkor remek sífutásának köszönhetően folyamatosan zárkózott fel, igaz, a második, a harmadik és a negyedik sorozatban is elhibázott egy-egy lövést.

A 150 méteres büntetőkörök miatt újra és újra le kellett dolgoznia a hátrányát Defrasne-nal szemben, s hogy egyáltalán esélye nyílt a győzelemre, éppen a franciának volt köszönhető, aki az utolsó lövészetében kétszer is pontatlanul célzott. Björndalen utolérte Defrasne-t, de a finisre a franciának maradt több ereje.

A norvég klasszis második ezüstérmét szerezte a torinói játékokon. 

Eredmények:
sílövészet, férfi 12,5 km-es üldözéses verseny, olimpiai bajnok:
Vincent Defrasne (Franciaország) 35:20.2 (2)
2. Ole Einar Björndalen (Norvégia) 35:22.9 (3)
3. Sven Fischer (Németország) 35:35.8 (4)

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK