Társoldalunk:

Bakiparádé jégtáncban

2006.02.20. 0:27

A téli olimpia jégtáncversenyének vasárnap esti történéseiből össze lehetne egy hozni egy szilveszteri műsor komplett bakiparádéját, de persze azt is mondhatjuk, hogy az original programban megannyi apró dráma zajlott le a Palavela-csarnokban. Rengeteg volt az esés, s többek között a hazaiak nagy reménysége, a kötelező program után vezető Fusar-Poli, Margaglio kettős is kiesett az aranyéremért folyó versenyből. Vezet az orosz Navka, Kosztomarov duó, Hoffmann Nóra és Elek Attila továbbra is a 19. helyen áll.

A magyar páros egy hibától, Elek Attila megbillenésétől eltekintve szépen korcsolyázott, de nem tudott előrébb lépni.

"Szerintem összességében jó programot futottunk, a táncba beleadtunk mindent, hogy meglegyen a stílusa, kijöjjön a cha-cha, rumba és a szamba is. Haladunk tovább az úton, de nem érdemes nagyon előre számolgatni. Még bármi megtörténhet, és rengeteg függ attól, a szabad program során milyen technikai pontszámokat kapunk. Hogy egy példát mondjak: milyen szintre sorolják be a lépéssorunkat. S nagyon fontos, hogy a kötelező elemekben ne hibázzunk" - nyilatkozta Hoffmann Nóra, aki egyébként remekül érzi magát Torinóban, s csak egy apró gondja van: a magyar csapatot az olimpiai falu leghátsó részében szállásolták el, s a bejárathoz csak tíz perc gyaloglással érnek ki.

Az ugyancsak a mezőny második felébe tartozó Pechalat, Bourzat francia páros hölgy tagja - még Hoffmannék előtt - elesett, s ez mintegy jeladás volt egy nem mindennapi bakiparádéra. A kanadai Dubreuil, Lauzon kettős férfi tagja valósággal elhajította a partnerét, majd közvetlenül utánuk a Faiella, Scali olasz duóból a lány a program végén megbotlott és estében még magára rántott a partnerét is.

S ugyancsak az utolsó pillanatokban terült el a jégen az olaszok aranyvárományosa, a kötelező program után vezető Fusar-Poli, Margaglio kettős is. A zene elhalkulása után a két versenyző hosszú másodpercig döbbenten nézett egymás szemébe, fokozva a drámai hatást.

Nem hibázott viszont az előzetesen legnagyobb esélyesnek tartott, kétszeres világbajnok orosz Navka, Kosztomarov duó, amely a szintén remek programot előadó amerikai Belbin, Agosto és az ukrán Grusina, Goncsarov kettősök előtt vezet. Fusar-Poliék a hetedik helyre estek vissza.

A műkorcsolyázókat érintő hír, hogy elkészítették a női rövid program sorsolását. Az orosz Volcskova visszalépett, a helyére más nem került, így kedden 19 órától huszonkilencen lépnek jégre. Pavuk Viktória a kilencedik lesz a sorban 20.14-kor, Sebestyén Júlia pedig a tizenhatodik 21.24-kor.

Eredmény, jégtánc, állás a hétfő esti kűr előtt:
1. Navka, Kosztomarov (orosz) 99,27
2. Belbin, Agosto (amerikai) 97,89
3. Grusina, Goncsarov (ukrán) 96,68
4. Delobel, Schoenfelder (francia) 94,78
5. Denkova, Sztavijszki (bolgár) 93,50
6. Dubreuil, Lauzon (kanadai) 91,80
...
19. Hoffmann Nóra, Elek Attila 71,57

Fábik Tibor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK