Társoldalunk:

Injekciós tűket foglaltak le az osztrák sílövőknél

2006.02.20. 22:21

Az olasz rendőrség hétfő esti tájékoztatása szerint 100 injekciós tűt, 30 kis csomag gyógyszert és különböző vértranszfúziós eszközöket foglaltak le az osztrák északi sí-válogatott szálláshelyén szombat este tartott házkutatás során.

Két osztrák sílövő, Wolfgang Rottmann és Wolfgang Perner vasárnap hajnalban elhagyták szállásukat és hazautaztak, az Osztrák Olimpiai Bizottság pedig kizárta őket a csapatból, mert engedély nélkül távoztak.

"Számomra a sílövészetnek ezzel vége" - mondta Perner, aki 2002-ben bronzérmet nyert Salt Lake Cityben. "Annyit tudunk, hogy a két srác közül valaki kidobott egy nejlonzacskót az ablakon, amikor a rendőrök megérkeztek" - mondta a versenyzők edzője, Alfred Eder. "Jó lenne, ha a fiúk őszintén elmondanák, mi történt. Úgyis kiderül, mi zajlott a háttérben. Valószínűleg azért menekültek el, mert attól féltek, hogy Olaszországban börtönbe zárják őket."

Rottmann nem érzi bűnösnek magát. "Nem csináltam semmit, ezért a visszavonuláson sem kell gondolkodnom" - jelentette ki az egykori világbajnok. "Az események hatására szinte sokkot kaptam, de nem vagyok bűnöző. Csak azt tudtam, hogy azonnal haza akarok menni."

Rottmann nem nyilatkozott arról, hogy ki dobta ki a feltehetően terhelő bizonyítékokat tartalmazó nejlonzacskót az ablakon. "A vizsgálat ki fogja deríteni, mi történt. Nekem nincs okom félni" - tette hozzá.

Peter Schröcksnadel, az Osztrák Sí Szövetség elnöke felszólította a síelőket, mindent őszintén mondjanak el, függetlenül attól, hogy mit követtek el. Összehangolt rendőri-orvosi akció keretében tíz osztrák északi sízőt, illetve sílövőt vetettek alá doppingellenőrzésnek a torinói téli olimpián szombat este, azután, hogy kiderült, a csapatnál járt Walter Mayer edző, akit korábban a 2010-es vancouveri játékokig eltiltottak az olimpiai részvételtől.

A tréner azért nem lehet ott hivatalosan az osztrák csapattal a mostani játékokon, mert 2002-ben, Salt Lake City-ben részese volt vérátömlesztéses doppingügyeknek. Az olasz hatóságok nyomozást indítottak ellene.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK