Társoldalunk:

Kürtösi sérülése nem zavarja bobosainkat

2006.02.23. 13:42

Bokasérülést szenvedett Kürtösi Zsolt, a magyar bobnégyes tagja a legutóbbi edzésen, ám az egység ennek ellenére javuló időket produkál a torinói téli olimpián. A Gyulai Márton, Kürtösi Zsolt, Margl Tamás, Pintér Bertalan összeállítású alakulat az eddigi négy tréningen a 26 résztvevőből háromszor volt 24. és egyszer 25.

Amint Gyulai Miklós, a bobosok csapatvezetője elmondta, a szerda esti gyakorláson a tolás alkalmával Kürtösi egy picit megcsúszott, nem tudott beugrani a második helyre a kormányos Gyulai Márton mögé, ám Margl valami hirtelen jött ötlettől vezérelve maga szökkent be oda, Kürtösi pedig a lábát megütve ült be harmadiknak a fékező Pintér elé.

"Veszélyes volt, de a fiúk dicséretesen oldották meg ezt a nehéz esetet. Furcsa, hogy így is magukhoz képest remek tolóidőt értek el, ez bizató a versenyre nézve. A bob jól megy, jól kormányozható" - mondta Gyulai Miklós.

A négyesnek csütörtök este is lesz még két lecsúszása. Az első két versenyfutamot pénteken 17.30-tól, a második kettőt pedig szombaton - ugyancsak fél hattól - rendezik. Az utolsó, negyedik futamban már csak a legjobb húsz egység vehet részt. A kettesek versenyét a múlt héten tartották, azon a Gyulai Márton, Pintér Bertalan alakulat a 29., utolsó helyen zárt.

Gyulai Márton, a magyar egység pilótája furcsa fejleményről számolt be a Mobilpress helyszíni tudósítójának. "A cél utáni fékezőszakaszon a jégre havat rakak, hogy jobban lassítsák a járgányokat. A szerdai edzés után derült ki, hogy több bobnak, így a miénknek is miért romlanak rohamosan a korcsolyái. Azért, mert még januárban, a pálya átadása előtt valahogy egy vödör murva került a fékezőszakaszba. Most kézel próbálják kiválogatni a murvát a hóból... Mi mindenesetre este nem kockáztatunk, a rozsdás edzőkorcsolyánkkal megyünk. Ebből következően az időre nem tudunk rámenni, de igyekszünk a lehető legjobb tolást és vonalvezetést produkálni" - mondta Gyulai Márton.

Csütörtökön, a 13. versenynapon egyébként öt aranyérem talál gazdára. A nap legizgalmasabb viadalának a női műkorcsolyázók éremcsatározása ígérkezik, ugyanis a keddi rövidprogram után még legalább négy versenyzőnek van esélye a győzelemre. Az élen álló amerikai Sascha Cohen és a negyedik japán Szuguri Fumie között mindössze öt pont a különbség. A kűrök előtt a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia a 16., míg Pavuk Viktória a 19. helyen áll. A műkorcsolyázók mellett a női curlingeseknél, hódeszkában női párhuzamos óriás-műlesiklásban, a síakrobaták férfi ugrásában, valamint a női sílövők váltóversenyében hirdetnek győztest.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK