Társoldalunk:

Kolonics: A vízen csak az előzés számít

2006.04.24. 14:33

Az [origo] vendégszobájában az augusztusi szegedi világbajnokságra készülő kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György nyári hangulatban válaszolt a sportot a részletekig feltáró kérdésekre. Étrendtől a koron át az edzéstechnikáig minden volt, és kiderült, a legfontosabb, hogy a kenusok mennyire egészségesnek néznek ki.

Mi várható a szegedi vébén? Gondolom hatalmas tombolás. Milyen érzés ilyen közönség előtt versenyezni? [superstar me]
- Az 1998-as vébéből kiindulva, hatalmas élmény lesz, jó lenne ott lenni, addig még van hátra két válogató verseny. Nyolc évvel ezelőtt 30 ezren voltak kint, ha csak végignéztem a tömegen, kirázott a hideg. Hatalmas élmény volt.

Mióta sportolsz? [kisoroszlán..]
- 1982 óta. Túl rég...

Mit tartasz a legnagyobb sikerednek? [Laca_23 Tata]
- Minden sportolónak az az álma, hogy olimpiát nyerjen, szerencsére ez nekem kétszer sikerült: 1996-ban párosban nyertem olimpiát, 2000-ben pedig egyesben, úgyhogy természetes, hogy ez az ami a legjobban eltölt büszkeséggel.

Kinek a hatására kezdtél el sportolni? [seweya-baba]
- Sporttagozatos általános iskolába jártam és ott mindenfajta sportággal megismertettek minket, többek között a vízi sportokkal is, és negyedik után pedig választanunk kellett egyet, amit komolyabban akartuk űzni, és én ezt választottam, és nem bántam meg.

Miért ennyire sikeres Magyarországon a vízisport? [bryan2005]
- Sok összetevője van, az egyik a legfontosabb, hogy hozzáértő edzők veszik kezükbe a gyerekeket, sok magyar edző dolgozik külföldön is ennek hatására. De nem csak az edzőkön múlik persze, jó alapanyag is kell hozzá (ti. tehetségek).

Hogy sikerült hozzászoknod ahhoz a hatalmas terheléshez, amivel ez a sport (főleg az a szint amiben pl. te versenyzel) jár? És hogy bírod manapság? [superstar me]
- Arra vannak a jó edzők, hogy ehhez hozzászoktassanak, de az alap az, hogy szeretni kell. Most nehezebb mint pár évvel ezelőtt, az tény. Alapvetően nem hipochonder vagyok, de figyelem a testem jeleit, és érzek változást így 30 fölött, de remélem, hogy 2008-as pekingi olimpiáig még valahogy kihúzom. Akkor 36 éves leszek :)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK