Társoldalunk:

Kolonics sportági rekorder lehetne Pekingben

2007.03.14. 16:11

Kolonics György és Kozmann György ismét együtt készül, az edzéseiket pedig egyelőre újfent Ludasi Róbert irányítja. A korábban oly kézenfekvő felállást több tényező is befolyásolta: Ludasi és Kolinics is betegséggel küszködött, Kozmann pedig Brazíliában edzőtáborozott, de a vártnál hamarabb hazatért.

Kolonics torkából egy cisztát távolítottak el a közelmúltban, ám csupán másfél hetet hagyott ki a felkészülésből. Kozmann számára pedig nem biztosították a korábbi feltételeket a brazíliai szervezők, így két héttel korábban hazatért, hogy a kellemes tavaszi időben Magyarországon szálljon vízre a soroksári Duna-ágon.

"Itthon az enyhe időnek köszönhetően már négy hete evezünk,  az egyéni edzésekben jó társra leltem az itthon maradtakban, így ifjabb Foltán Lászlóban, Korisánszky Péterben, Kövér Mártonban és Györe Attilában. Természetesen jó, hogy most már Kozmann is velünk van, hiszen továbbra is az eredményes párosbeli versenyzés a fő cél" - mondta Kolonics.

Forrás: [origo]

Részletesebben nem vállalkozott az esélylatolgatásra, bár a kétszeres olimpiai és tizennégyszeres világbajnok a motiváció kapcsán azért megemlítette: "Már azzal is sportági rekorder lennék, ha Kőbán Ritát és Pulai Imrét megelőzve elindulhatnék az ötödik olimpiámon. Ugyanakkor a múltam és a befektetett munka alapján aligha elégítene ki csupán a részvétel."

Kolonics hangulatát Kozmann hazaérkezése mellett több kisebb-nagyobb ajándék is javította: "Csepelen szépen fejlődik a vízitelep, új épületet húztak fel, igaz, én nem hagytam el a tizenöt éve használt öltözőmet és pihenőszobámat. Szintén jó hír, hogy a budai zergekergető utak mellé épült otthonomba is könnyebben eljutok már, miután a Suzukui Hollósttól egy négykerékhajtású SX4-est kaptam használatra. A húzóereje olyan, akár a mi erőnlétünk: kiváló."

Az idén elvégzett munkát Ludasi Róbert mesteredző is kivételesnek tartja: "Még sosem csináltattam a fiúkkal ilyen kemény alapozást, noha nem ma kezdték a szakmát. A hozzáállással nincs gond, mindketten feladták egyes ambícióikat, így párosban elérhetnek még parádés eredményeket. Én azt szeretném, ha Kozmann is mindvégig nálunk edzene, de erről még beszélnünk kell..."

Kozmann György is érzékeli e véleménykülönbséget, melyet úriemberként tisztáz a legeredményesebb magyar kenus edzővel: "Egyelőre addig készülök Csepelen, amíg Szabó Attila csapata nem érkezik haza Dél-Amerikából. Tavaly is sikerült a vegyes edzések után jól szerepelnünk és világbajnokok lettünk, a páros edzéseket pedig úgyis Robinál végezzük."

KAPCSOLÓDÓ CIKK