Társoldalunk:

Hirlingék az olimpián is evezhetnek

2007.09.02. 11:48

Hétfőtől a ciprusi Nicosia ad otthont a koronglövők idei világbajnokságának, amely a szakág utolsó olimpiai kvótaszerzési lehetőségét kínálja a magyar versenyzők számára.

A 11 fős csapat két legjobbja, az athéni bajnok Igaly Diána (skeet) és a Sydneyben ötödik, tavalyi vb-bronzérmes Gerebics Roland (dupla trap) egyaránt már biztosította helyét a jövő évi pekingi játékokon, így ők nagyobb nyomás nélkül léphetnek lőállásba, a többiek azonban - a junior Szollár Andrást kivéve - a kvótaszerzés reményével utaztak Ciprusra.

"Ez az utolsó kvalifikációs verseny, ennek megfelelően óriási a mezőny. Minden számban csak egy pekingi  hely talál gazdára, ezért biztos vagyok benne, hogy nagyon erős eredmények kellenek majd az olimpiához" - nyilatkozta Vasvári Erzsébet szakágvezető. "Nekünk reálisan nézve még három számban, dupla trapban, férfi trapban és férfi skeetben lehet esélyünk. A két előzetesen várt kvótát már megszereztük, de nagyon örülnénk neki ha legalább még egy összejönne."

A szövetségi kapitány dupla trapban két döntős helyet sem tart elképzelhetetlennek, Gerebics mellett erre, illetve a kvótára Bognár Richárd és Palkovics András pályázik. Férfi trapban Putz Isvántól remélhető jó eredmény. Ő korábban több versenyen is csupán két-három korongra volt Pekingtől, s Vasvári Erzsébet bízik benne, hogy a szerencse most mellé áll. Nem mondhatja még magát olimpiai szereplőnek Somogyi Árpád sem, aki a júliusi granadai Európa-bajnokságon hiába lőtt szenzációs, 121 korongos országos csúcsot, rosszabb utolsó sorozatával lemaradt a kvalifikációról. Ebben a számban nem csak Somogyi, de Bokor Bálint és Turák György is ért már el korábban kiváló eredményt, ami mindenképpen bizakodásra ad okot..  

A vb hétfőn a dupla traposok versenyével kezdődik.       

A magyar csapat:
férfiak
duplatrap: Gerebics Roland, Bognár Richárd, Palkovics András
trap: Putz István, Demcsák Géza skeet: Somogyi Árpád, Turák György, Bokor Bálint

nők
skeet: Igaly Diána, Pongrátz Bianka

junior férfi
trap:
ifj. Szollár András

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK