Lesz magyar női szörfös a pekingi olimpián

Vágólapra másolva!
Biztosan olimpiai kvótát szerez Detre Diána a vasárnapig tartó aucklandi szörf-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A magyar szövetség tájékoztatása szerint már csak egy futam van hátra, és ennek eredménye nem befolyásolhatja az ötkarikás indulási jog megszerzését.

Az 1980-as moszkvai olimpián repülőhollandiban bronzérmes Detre Szabolcs lánya a hét, még kvalifikációra jogosult nemzet résztvevői közül jelenleg a harmadik helyen áll.

Pekingben 28 női szörfös állhat rajthoz, országonként egy. Tavaly már elkelt 21 hely, a mostani vb-n hét kvótát osztanak ki.

"Nagyon stabil teljesítményt nyújtott Dia, a hétből folyamatosan a harmadik helyen állt" - mondta Detre Szabolcs. "Pedig a felkészülése nem sikerült jól, sokat betegeskedett, de mentálisan megerősödött. Holnapra viharos szelet jósoltak, neki már ki sem kellene menni a pályára, így is megvan a kvóta, de azért megpróbál javítani az összetett helyezésén. Egy kemény alapozással az olimpián, remélem, az első húsz közé kerülhet."

A férfiak között a már tavaly pekingi repülőjegyet szerzett Gádorfalvi Áron a 38. helyen áll. Az utóbbi három ötkarikás játékokon magyar női és férfi szörfös is mindig indulási jogot szerzett, Gádorfalvi Áron a negyedik olimpiájára készülhet.