Teljessé vált a pekingi férfipóló-mezőny

Vágólapra másolva!
Jóllehet a végső dobogós sorrend eldöntése vasárnapra maradt, a férfipólósok nagyváradi olimpiai kvalifikációs vízilabdatornájának már a finise előtt eldőlt, hogy a görög, a német, az olasz és a kanadai válogatottal válik teljessé a pekingi ötkarikás mezőny.
Vágólapra másolva!

A romániai selejtezőviadalon elődöntőbe jutók tudniillik egyszersmind olimpiai résztvevőkké is váltak, vagyis ott lehetnek augusztusban, a kínai fővárosban a földkerekség 12 legjobb nemzeti csapatát felvonultató csúcseseményen.

A nagyváradi torna több meglepetéssel is szolgált, így mindenekelőtt azzal, hogy a sportág szűkebb elittársaságába sorolt oroszok elvéreztek, mivel előbb a románoktól, majd a csoportmásodikak keresztbejátszásán az olaszoktól is kikaptak.

Legalább ekkora meglepetés, hogy a németek csoportelsőként tudtak végezni saját hatosukban, illetve, hogy a házigazda románok az utolsó akadályban buktak el: az elődöntőbe jutásért zajló csatában ugyanis egy góllal alulmaradtak a kanadaiakkal szemben. Ez azt is jelenti, hogy az észak-amerikaiak 24 év után lesznek megint olimpiai szereplők, míg a románok sorrendben harmadik alkalommal csúsztak le az ötkarikás játékokról.

A pekingi olimpia férfivízilabda-tornájának résztvevői:
Kína (mint házigazda), Horvátország, Magyarország, Spanyolország (a 2007-es világbajnokság három dobogósa), Szerbia (a tavalyi Világliga-első), Ausztrália, Egyesült Államok, Montenegró (a kontinensselejtezők győztesei), Görögország, Németország, Olaszország, Kanada (a nagyváradi olimpiai selejtezőtorna elődöntősei).