Vágólapra másolva!
A címvédő magyar férfivízilabda-válogatott az erősebb, a női csapat pedig a gyengébb csoportba került a pekingi olimpia szombati sorsolásán.
Vágólapra másolva!

Kemény Dénes szövetségi kapitány alakulata az ausztrál, az utóbbi időszakban remeklő montenegrói, a vb-3. spanyol, a vb-6 görög, valamint a kanadai csapattal van azonos csoportban.

A másik ágon szerepel a vb-győztes horvát, a Világliga-első szerb, valamint az amerikai, a német, a házigazda kínai és az olasz együttes.

"Úgy gondolom, hogy lehetett volna rosszabb és lehetett volna jobb, ez körülbelül közepesnek nevezhető sorsolás, kiegyensúlyozott a két csoport. Célunk a csoportelsőség, a minimális végcél pedig a legjobb háromba kerülés" - nyilatkozta Kemény Dénes a válogatott hivatalos honlapján, a vlv.hu oldalon.

A magyar nők az ausztrál, a görög és a holland válogatottal találkoznak a csoportmeccsek során, a másik kvartettbe kapott besorolást az olimpiai címvédő olasz, az Európa-bajnok orosz, a Vl-győztes amerikai és a házigazda kínai együttes.

"Az olimpián nincs már könnyű vagy nehéz csoport. Mindegy, milyen kvartettbe kerültünk, mert nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Az esélyesek közé tartozunk, és szeretnénk nyerni" - mondta Godova Gábor szövetségi kapitány.

A férfi és a női tornán is a csoportgyőztesek egyből az elődöntőbe kerülnek, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak a legjobb négy közé jutásért.

Varga Dénes és Nagy Viktor reakciója

A csoportbeosztások
férfiak
A csoport:
Spanyolország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Görögország, Kanada
B csoport: Szerbia, Horvátország, Egyesült Államok, Kína, Olaszország, Németország

nők
A csoport:
Egyesült Államok, Oroszország, Olaszország, Kína
B csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Ausztrália