Társoldalunk:

Nem csak Cseh László versenyképes

2008.03.26. 16:38

Kiss László szerint a pekingi olimpián további javulás várható a magyar úszóktól, akik a sikeres hollandiai Eb-szereplést követően a folytatásban is ugyanolyan tisztességesen készülnek, miközben némely külföldi vetélytárs "egy tál lencsééért eladta magát".

A szakvezető doppinggyanút is sejtető kijelentése azon a szerdai sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet a nyolc érmet, benne három aranyat is hozó, húsvéthétfőn zárult kontinensviadal után tartott Budapesten a honi szövetség (MUSZ).

Az eindhoveni viadal magyar hőseit is felvonultató összejövetelen a kapitány elmondta, hogy a fejlődést - amely nem kis mértékben az év eleji, melegégövi és magaslati edzőtáborozásoknak köszönhető - a még ezután elérendő csúcsforma előtt jól mutatta az Eb-remeklés.

A "bizonyítékok" sorában említette, hogy a három arany, három ezüst és két bronz birtokosaként heten állhattak fel a 22 fős válogatottból az Európa-bajnoki dobogóra, az éremtáblázaton ezzel az ötödik helyen végezve. Emellett 14 országos csúcs született, 18-an szerepeltek legalább egy döntőben, a "zászlóshajó" Cseh László két Európa-bajnoki elsőségéből a 400 m vegyesét Európa-rekorddal szerezte meg, míg a gárda legfiatalabb tagja, az alig 17 éves Kovács Emese egy világszínvonalú 2:06-os idővel lett ezüstérmes 200 m pillangón.

A korátlag amúgy is igen kedvező: 20,7 év a válogatott magyar úszóknál, akik Eindhovenben - "ötkarikás átszámítással" - 61 olimpiai pontot szereztek.

Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök azt hangsúlyozta, hogy míg korábban többnyire egy-két versenyzőt lehetett ünnepelni, "most végre - érdemei csorbítása nélkül - nem csak Cseh Lacink van, hanem csapatunk".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK