Zwickl-parádé és Lovas-továbbjutás a pingpongselejtezőn

Vágólapra másolva!
Zwickl Dániel harmadik mérkőzését is megnyerte, így csoportelsőként lépett a 32 közé az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén. Zombori Dávid és Jakab János kikapott a harmadik fordulóban, s ezzel kiesett. Zwickl mellett Póta Georgina és Lovas Petra is tagja már a 32 mezőnyének.
Vágólapra másolva!

Zwickl Dániel harmadik mérkőzését is megnyerte, így csoportelsőként lépett a 32 közé az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén. Zombori Dávid kikapott a harmadik fordulóban, s ezzel kiesett.

A továbbjutását már szerdán bebiztosító Zwickl csütörtökön a svéd Pär Gerell ellen lépett asztalhoz, és magabiztosan, 4-0-ra nyert. Csoportelsősége kellemes meglepetés és a további szereplése szempontjából is fontos, mert így kiemelt lesz a főverseny első szakaszában.

Zombori két szettet ugyan elvett az eddig százszázalékos szerb Aleksandar Karakasevictól, de végül kikapott, s négyesében csak a harmadik helyen végzett, így búcsúzott a további küzdelmektől.

Jakab Jánosnak nem sikerült a 32 közé jutás, így szintén befejezte szereplését. A Lombard BVSC országos bajnoka (114. a világranglistán) azzal a norvég Geir Erlandsennel (110.) került szembe a csoportkör csütörtöki zárófordulójában, aki hozzá hasonlóan egy-egy győzelmet és vereséget gyűjtött az első napon. A tét a négyes második helye, s ezzel együtt a továbbjutás volt.

A magyar játékos rosszul kezdett, az első szettet 11-re, a másodikat 8-ra, a harmadikat pedig 6-ra elvesztette, s bár a folytatásban két játszmát is begyűjtött, a rossz rajt megbosszulta magát, a norvég ugyanis szoros csata után hozta a hatodik felvonást (12-10), így Jakab búcsúzott.

Lovas Petra megnyerte utolsó csoportmérkőzését, ezzel bejutott a 32 közé. Lovas a svéd Malin Petterssont verte öt játszmában, s ezzel megszerezte a második, még továbbjutó helyet a négyesében.

A csoportselejtezőben az 1-2. helyen kellett végezni a továbbjutáshoz, a viadal második, pénteken rajtoló kieséses szakasza kínálja majd a kvótaszerzés lehetőségét. Zwickl Dániel és Póta Georgina már szerdán biztosította a helyét a főverseny 32-es mezőnyében.

Eredmények:
nők, 3. forduló, L csoport:
Lovas - Pettersson (svéd) 4-1
Lovas másodikként jutott a 32 közé.

férfiak, 3. forduló, B csoport:
Erlandsen (norvég) - Jakab 4-2
Jakab harmadik lett, s ezzel kiesett.

F csoport:
Zwickl - Gerell (svéd) 4-0
Zwickl csoportgyőztesként jutott a 32 közé.

J csoport:
Karakasevic (szerb) - Zombori 4-2
Zombori harmadik lett, s ezzel kiesett.

Pénteken, a főverseny első szakaszában négy, egyenként 8 fős kieséses táblát alakítanak ki a férfiaknál és a nőknél is. A négy tábla győztese kijut az olimpiára, a többiek szombaton ismét harcba szállhatnak a kvótákért.