Kvótamentes pingpongpéntek Nantes-ban

Vágólapra másolva!
Lovas Petra a döntő szettben 12:10-re alulmaradva kikapott az elődöntőben az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén, a főverseny első szakaszában, így - a korábban búcsúzott Póta Georginához és Zwickl Dánielhez hasonlóan - pénteken neki sem sikerült a kvótaszerzés.
Vágólapra másolva!

A Postás Európa-bajnok játékosa (75. a világranglistán) a francia-kínai Xian Yi Fang legyőzése után a román Elizabeta Samara (71.) ellen lépett asztalhoz.

Az első szettet a rivális nyerte, ezután azonban Lovas pillanatai következtek: hozta a második és a harmadik játszmát is. A következő felvonást szoros küzdelemben elvesztette (9:11), majd az ötödik játszma is - könnyedén - Samaráé lett, aki ezzel 3-2-es előnybe került. Lovas nem hagyta annyiban a dolgot, 6-ra nyerte a hatodik szettet, így jöhetett a döntő ütközet.

Itt gyakorlatilag fej fej mellett haladtak a felek, majd 10:9-nél a román meccslabdához jutott. Az elsőt ugyan még elpuskázta, a másodiknál azonban már nem hibázott, s ezzel 12:10-re megnyerte a döntő szettet, Lovas pedig ezzel - legalábbis a pénteki napon - befejezte szereplését.

A főverseny első szakaszában négy, egyenként 8 fős kieséses táblát alakítottak ki a férfiaknál és a nőknél is. A négy tábla győztese kijut az olimpiára, a többiek szombaton - hasonló lebonyolítás mellett - ismét harcba szállhatnak a kvótákért.

Póta és Zwickl pénteken egyaránt kikapott az első mérkőzésén, így Lovashoz hasonlóan mindketten a következő napon javíthatnak.

nők, főtábla, elődöntő:
S tábla: Samara (román)-Lovas 4-3

férfiak, főtábla, negyeddöntő:
T tábla:
Legout (francia)-Zwickl 4-2

nők, főtábla, negyeddöntő:
T tábla:
Pasauskian-Garkauskaite (litván) - Póta 4-1
S tábla: Lovas-Xian (francia) 4-1