Társoldalunk:

Fodor kimaradt az olimpiai pólókeretből

2008.05.13. 11:32

Tizennyolc tagú kerettel kezdi meg május 26-án Kemény Dénes, a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a felkészülést a júliusi, malagai Európa-bajnokságra és az augusztusi, pekingi olimpiára.

A szakvezető kedd reggel a nemzeti csapat honlapján, a vlv.hu-n tette közzé a névsort, amelynek legnagyobb hiányzója a kétszeres olimpiai bajnok Honvéd-pólós, Fodor Rajmund. Tagja ugyanakkor a társaságnak a sydneyi és athéni ötkarikás győzők sorából a kapus Szécsi Zoltán, továbbá a szintén kétszeres aranyérmes mezőnyjátékosok közül Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Molnár Tamás.     

A 18-as keret új játékossal már nem bővül, a most nyilvánosságra hozott listából kerül ki a pekingi tornán részt vevő 13-tagú csapat. Az eddig meghívottak közül Fodoron kívül nem tagja a mostani keretnek Baksa László, Hárai Balázs és Kiss Csaba.   

"Már a korábbi 19-es keretem is a minél jobb olimpiai szereplést szolgálta, e célt szem előtt tartva állt össze, ebbe be- és ki is lehetett kerülni. Ennek az eredménye a mostani 18-as lista. Minden poszton olyan játékosok vannak a keretben, akik a 13 fős csapatba kerülhetnek, ehhez nagyon jó teljesítményt kell nyújtaniuk, és erre képesek" - mondta a névsor kihirdetését követően Kemény Dénes.    

Az Eb-re és az olimpiára készülő keret:
Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán (kapusok), Benedek Tibor, Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás és  Varga II. Zsolt (mezőnyjátékosok)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK