Társoldalunk:

Módos Péter kibirkózta az olimpiai kvótát

2008.05.23. 20:45

Módos Péter olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogású birkózók utolsó selejtező versenyén, Újvidéken, miután a két bronzérmes külön csatájában legyőzte a japán Tojota Maszatosit.

Az 55 kg-os kategória Európa-bajnoki bronzérmese török, svájci és fehérorosz versenyző legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol két menetben alulmaradt a kazah Aszet Imanbajevvel szemben.

Ezt követően, a vigaszágon nyert a finn Jani Haapamäki ellen, így kerülhetett sor a kvótamérkőzésre a japán birkózóval.

Ebben a csatában - a magyar csapattól származó információ szerint - az első menetet az ázsiai sportoló nyerte, a második és harmadik szakasz viszont Módosé volt (1-2, 2-1, 1+-1).

"Peti a mai nap folyamán nagyon jól birkózott, egy meccset kivéve. Délelőtt három szép győzelem után kicsit fáradtan mozgott a kazah fiú ellen, akinek korábban csak két mérkőzése volt. Az este, azt kell mondjam, a vártnál könnyebben alakult, a finn versenyzőnek esélyt sem adott Peti, a japán fiú pedig az utolsó menetre, úgy éreztem, lelkileg feladta a harcot" - nyilatkozott Struhács György szövetségi kapitány. 

A viadal másik magyar résztvevője, a 60 kilós Korpási Bálint szombaton szerepel.

A kötöttfogásúaknál a hétből öt súlycsoportban már korábban kvalifikációt szereztek a magyarok. Négyen - Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74), Fodor Zoltán (84) és Deák Bárdos Mihály (120) - a tavalyi világbajnokságon végeztek kvótát érő helyen, míg Virág Lajos (96 kg) a két héttel ezelőtti római selejtezőn szerzett ezüstérmével biztosította olimpiai helyét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK