A K&H a közönséggel együtt támogatja az olimpiai sportolókat

Vágólapra másolva!
Te mely olimpikont részesítenéd támogatásban? Szavazatoddal Te is növelheted valamely olimpikon nyerési esélyeit! A támogatni kívánt sportolókra itt szavazhatsz. A magyar olimpiai csapat létszáma folyamatosan duzzad, optimista vélemények szerint résztvevőink száma az olimpia kezdetéig elérheti a 180 főt is.
Vágólapra másolva!

Saját eltökéltségük, elkötelezettségük, edzőik irányítása, környezetük biztatása mellett a sportolók számára nagy segítség a felkészülés során, ha magukénak tudhatják az egész ország támogatását. Az olimpiai résztvevők célja, az éremszerzés egyben nemzeti cél és öröm, büszkeség, melyben együtt osztozunk.

A sikerekhez a szurkoláson túl pénzbeli támogatásra is szükség van. Kisebb kitérőkkel a hazai sportolók a közelmúltban juthattak hozzá a megérdemelt anyagi forrásokhoz, de mint tudjuk, egy ilyen nagyszabású eseménykor minden hozzájárulás jól jön.

A K&H Csoport számára is kiemelten kezeli az olimpiai sportolók támogatását. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram keretében idén negyedik alkalommal segít három sportolónak álmai megvalósításában. Közülük kettőt a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Bizottság és a K&H képviselőiből, valamint sportújságírókból álló szakmai zsűri választ ki, míg a harmadikat internetes szavazással juttathatja a közönség az egymillió forintos támogatáshoz.

A tét tehát nagy, de nemcsak a bizottságok által jelölt nyolc sportoló, hanem a szavazók számára is, hiszen a szavazás után kitölthetik a K&H olimpiai kvízt is, melynek nyertese egy 100 000 forint értékű Electro World vásárlási utalványt vehet át.

A K&H Csoport a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Csapat rendszeres támogatása mellett 2006. őszén indította el a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramot, melynek lényege, hogy a forgalomban lévő K&H Visa Classic dombornyomott kártyákkal történő vásárlások esetén a bank egy forintot különít el saját forrásából a vásárlások minden ezer forintja után. Az így összegyűlt támogatási alapot félévente osztják szét egyenlő arányban két olimpikon és egy paralimpikon között, hogy azzal is segítsék a sportolók olimpiai felkészülését.

A program elmúlt másfél éves története során 9 kiemelkedő sportoló vehette át a fejenként 1-1 millió forintos díjat: Berki Krisztián tornász, Hadfi Dániel judózó, Horváth Viktor öttusázó, Nemcsik Zsolt vívó, Sidi Péter sportlövész, Pars Krisztián atléta, Szabó Nikolett látássérült cselgáncsozó, Szekeres Pál és Krajnyák Zsuzsa kerekesszékes vívók.

A magyar olimpiai mozgalom terén tett kiemelkedő munkájáért, az élsport támogatásáért Magyar Olimpiai Bizottság a legmagasabb rangú kitüntetésével, a MOB Érdemrenddel ismert el 2008 elején a K&H ez irányú aktivitásait.

A támogatni kívánt sportolókra itt szavazhat, míg a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramról további információk a K&H weboldalán találhatók.