Társoldalunk:

Hosszútávúszásban is ott leszünk Pekingben

2008.06.01. 13:05

Gercsák Csaba bravúros teljesítménnyel második helyen végzett a pekingi olimpia utolsó hosszútávúszó kvalifikációs versenyén, a kínai fővárosban, s ezzel kiharcolta a kvótát az augusztusi ötkarikás játékokra.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a Jövő SC versenyzőjét csak a bolgár Petar Sztojcsev tudta megelőzni a 10 kilométeres számban, amely idén debütál majd az olimpiai programban. Miután a nők szombaton elbukták a kvalifikációt, Gercsák lesz az egyetlen magyar a pekingi hosszútávúszó verseny szereplői között.

"Inkább a lányoktól, Kovács Ritától és Hajnal Erikától vártuk a kvótát, ehelyett igazán kellemes meglepetésre Csaba tette széppé a pekingi versenyt, kész csoda, hogy meg tudta csinálni! Ebben tehetségén és elszántságán kívül segítette a nagy szél és az erős hullámzás, amellett taktikai érettsége is. Körről körre tört előre, először a 19. volt, aztán a 13., majd a hetedik, végül pedig - együtt úszva, annak ritmusát felvéve - a Világkupa-győztes bolgárral tartott. A maximumot kihozva magából bírta az iramát, s a jutalma ez a fantasztikus második hely lett, ami olimpiai részvételt ér, s azt is jelenti, hogy a magyar hosszútávúszás megmutathatja magát a nyári ötkarikás játékokon, ahol a szakág bemutatkozik 10 kilométeren. Csabától Pekingben az első nyolc hely egyike sem várható el,  de a középmezőnyben, a 8-10. hely valamelyikén végezhet, ez a realitás" - nyilatkozta Pekingből Németh Zsolt, a hazai szövetség főtitkára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK