Két érem cselgáncsozóink pekingi célja

Vágólapra másolva!
Két éremért utaznak a magyar cselgáncsozók Pekingbe, de a csapat akár a barcelonaihoz hasonló sikeres szerepésre - egy arany, két ezüst és egy bronz - is képes lehet. Mindezt Tóth László, a magyar szövetség elnöke mondta el csütörtökön, az Alexandra Könyvesházban megtartott sport talkshow-ban, a Sportfogadóban.
Vágólapra másolva!

A sportági vezető szerint az olimpiára kijutott hat magyar cselgáncsozó közül négyen - Ungvári Miklós (66 kg), Hadfi Dániel (100), Bor Barna (+100) és Baczkó Bernadett (57) - akár aranyérmet is nyerhetnek.

Tóth úgy vélte: Csernoviczki Évától (48) és az orrsérüléssel bajlódó Mészáros Anett-től (70) már a dobogóra kerülés szép eredmény lenne.

A sportági elöljáró elmondta, az idén Európa-bajnoki bronzérmes, korábbi világbajnok Braun Ákos a kvalifikációs rendszer igazságtalansága miatt maradt le a játékokról. Tóth hozzátette: a 2012-es londoni olimpián már minden másképp lesz, mert a jövőben a cselgáncs közelíteni fog a teniszhez, bevezetik a pénzdíjas versenyeket és a világranglistát, és 2012-ben jórészt az utóbbi alapján dőlnek majd el az olimpiai helyek.

Ezt követően Juhos József, a Magyar Asztalitenisz Szövetség technikai igazgatója volt a Sportfogadó vendége. Asztaliteniszben Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra és Jakab János vesz részt a pekingi olimpián. Ők valamennyien csak az egyéni versenyben indulhatnak, s az elvárás velük szemben, hogy minél tovább jussanak el a főtáblán.

Mivel a honosítások révén számos ország kínai születésű vagy származású asztaliteniszezővel vesz részt az ötkarikás játékokon - az európai selejtezőből kijutott 11 versenyzőből például hét kínai, de még az Afrikából benevezettek között is akad ázsiai származású játékos -, ezért a magyaroktól már a pontszerzés is óriási siker lenne.

Juhos hozzátette: "bár a jelenlegi honosítási szabályt az olimpia után megszigorítják, ennek előnyeit csak négy év múlva, Londonban élvezhetjük."