Messzire jutnának az olasz labdarúgók

Vágólapra másolva!
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke elismerte, hogy a brazil futballisták nagy szórakoztatóművészek, de két éve a világbajnokságot az olaszok nyerték, és Pekingben sem végeznek a vert mezőnyben.
Vágólapra másolva!

Gianni Petrucci, a CONI első embere arra a hírre reagált, hogy a brazil olimpiai válogatott tagjai vidáman készülnek a tornára.

"Ronaldinho Brazíliája szórakoztat és szórakozik. Igen, ez így van. Ha jól emlékszem, így volt ez a világbajnokságon is, végül azonban Berlinben mi emeltük magasra a trófeát. Mi nem szórakozunk!" - mondta az elnök, majd komolyra fordította a szót: "Jó csapatunk van, ezt mondja Pierluigi Casiraghi kapitány is. Az az érzésem, hogy nagyon messzire fogunk jutni."

* * *

Szerdára várható a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése a három válogatott labdarúgó - Diego, Rafinha és Lionel Messi - olimpiai szereplésének ügyében.

A Werder Bremen, a Schalke 04 és az FC Barcelona a múlt héten fordult a CAS-hoz annak nyomán, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) állásfoglalása alapján valamennyi klub köteles elengedni a válogatottakhoz meghívott 23 éven aluli játékosát a pekingi olimpiára.

A három egyesület azért nem kívánja elengedni a brazil Diegót és Rafinhát, valamint az argentin Messit, mert a játékok ideje alatt Bajnokok Ligája-selejtező (Barcelona és Schalke 04), illetve bajnoki (Werder Bremen és Schalke 04) mérkőzés vár a csapatra.

Amennyiben a kluboknak kedvezne a CAS döntése, úgy a játékosokat visszahívhatják Pekingből. Ezzel együtt Diego reméli, erre nem kerül sor: "Remélem, sikerül valóra váltanom az egyik nagy álmomat és tagja lehetek a Pekingben szereplő csapatnak. Annál is inkább, mivel Brazília még soha nem nyert aranyérmet olimpián."