Nadal aranyérmet remél Pekingben

Vágólapra másolva!
Az idén remeklő Rafael Nadal bízik abban, hogy aranyérmes lesz a pekingi olimpia férfitenisz-tornáján.
Vágólapra másolva!

"Nagyon élvezem az olimpia légkörét. Biztos vagyok benne, hogy harcban leszek a győzelemért. Nagy megtiszteltetés, hogy hazámat képviselhetem Pekingben" - mondta a 22 éves spanyol sztár Madridban, mielőtt felszállt volna a kínai fővárosba tartó repülőgépre.

Nadal egyik nagy álma két hét múlva biztosan teljesül: augusztus 18-án átveszi a világranglista első helyét a 235 hete egyeduralkodó svájci Roger Federertől.

* * *

Az athéni olimpián párosban ezüstérmes német Rainer Schüttler indulhat a pekingi nyári játékok tenisztornáján - döntött hétfőn a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A világranglistán jelenleg 34., 32 esztendős teniszező azért fordult a CAS-hoz, mert a lemondások miatt utólag nevezték az olimpiára, és ezt a nemzetközi szövetség (ITF) nem fogadta el.

A férfi mezőnyben eddig öten, a francia Jo-Wilfried Tsonga, a ciprusi Markosz Bagdatisz, az argentin Juan Ignacio Chela, a holland Robin Haase és az osztrák Stefan Koubek mondták le részvételüket a vasárnap kezdődő ötkarikás tenisztornán.